x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old TURISM/Info - 24 septembrie 2004

TURISM/Info - 24 septembrie 2004

24 Sep 2004   •   00:00
IN CAUTAREA CHINEZILOR. Autoritatile de la Beijing vor incuraja agentiile de turism autorizate sa organizeze excursii ale cetatenilor chinezi in Romania in baza unui memorandum incheiat intre cele doua state. Autoritatile romane vor transmite date privind costurile legate de sederea in Romania a turistilor chinezi, precum si informatii despre institutiile competente care se ocupa cu preluarea doleantelor aparute pe perioada sederii si despre datele unei linii telefonice de urgenta pentru plangeri. Chinezii vor fi obligati sa calatoreasca in grupuri de cel putin cinci persoane, fiecare grup beneficiind de un ghid. Daca un turist chinez ramane ilegal in Romania peste perioada pentru care s-a acordat viza, agentiile de turism din cele doua state trebuie sa se implice in aducerea sau preluarea persoanei respective. La repatriere, biletul de avion va fi platit de fugar.

INVESTITII DE 400 MILIOANE EURO. Volumul investitiilor in sectorul turistic din Romania ar putea ajunge in acest an la 300-400 milioane de euro, dublu fata de nivelul din 2003, a declarat Nicu Radulescu, presedintele Agentiei Nationale pentru Turism (ANT). In acest an s-a investit foarte mult in pensiuni agroturistice, in hoteluri si in sectorul balnear, in statiuni precum Covasna, Baile Felix si Buzias, a adaugat Radulescu. Pentru a mentine aceasta tendinta, ANT discuta in prezent cu SIF Transilvania, unul dintre cei mai importanti investitori in turism, in vederea derularii unor proiecte in statiunile balneare.

BILANT BUN. Anul 2004 ar putea fi cel mai bun de dupa 1990, daca tinem cont de evolutia din primele opt luni. Turismul extern a inregistrat cresteri de circa 40% pe Litoral, ecoturismul a avansat fata de 2003, fluxul de vizitatori in Delta s-a majorat cu peste 50%. Cred ca pana la sfarsitul anului va fi depasita cresterea de 10% prognozata pentru 2004, a declarat Nicu Radulescu, presedintele ANT. El a spus ca bugetul de promovare s-a ridicat in acest an la 190 miliarde lei, din care 60 de miliarde lei au reprezentat suplimentari. In acest an, in Romania va fi organizata pentru prima data, in perioada 8-9 octombrie, Conferinta Internationala de Turism Rural, la care va participa presedintele Organizatiei Mondiale a Turismului, Francesco Frangialli. Prima editie a Targului de Investitii pentru Turism va avea loc in perioada 27-28 septembrie la Teatrul National din Bucuresti.

×