x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old TURISM/INFO

TURISM/INFO

19 Noi 2004   •   00:00

19 noiembrie 2004
PREMII. Cele mai importante contributii la dezvoltarea turismului, dar si cele mai bune prezente pe piata au fost premiate de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului. Agentia CMB Travel a luat premiul pentru cea mai creativa agentie de turism in materie de promovare a ofertei, iar pensiunea Cristian din comuna Perisoru, judetul Dolj, a fost distinsa pentru calitatea serviciilor. Pentru contributia la dezvoltarea si modernizarea produselor turistice au fost premiati primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, si primarul Predealului, Mihail Vestea. Distinctia pentru calitatea serviciilor hoteliere a primit-o hotelul Europa din Eforie Nord, iar premiul pentru cel mai important eveniment organizat de o agentie i-a revenit firmei Olimpic International.

REVELION LA BRASOV. Cea mai scumpa petrecere de Revelion in municipiul Brasov costa 3.200.000 de lei de persoana si va avea loc la barul de noapte Aro Palace. Cei care vor sa sarbatoreasca Anul Nou la restaurantul Hotelului Aro Palace trebuie sa scoata din buzunar 2.800.000 de lei de persoana. La restaurantul Capitol, de 3 stele, la crama restaurantului Cerbul Carpatin si la restaurantul Casa Padurarului, pretul petrecerii de Revelion este de 2.200.000 de lei. La restaurantul Panoramic, de pe Tampa, si la restaurantul Coroana, o persoana va plati 1.800.000 de lei.

CRIZA. Moscova se confrunta cu un deficit de camere de hotel la preturi medii din cauza ca, unul cate unul, fostele hoteluri de 2 si 3 stele din centrul capitalei ruse dispar, pentru a fi inlocuite de facilitati de lux, informeaza AFP. Capitala va fi in curand doar o destinatie pentru oamenii de afaceri, a declarat Marina Smirnova, directoare de marketing la cabinetul moscovit Hotel Consulting and Development Group. Rata de ocupare a hotelurilor de 5 stele se apropie de 80%, deoarece este o penurie de camere la Moscova, a adaugat aceasta. Pretul mediu al unei nopti de cazare in asemenea hoteluri se apropie de 156 de dolari.

PROFIT. Societatea turistica Baile Felix a incheiat primele noua luni ale anului cu o cifra de afaceri de 263 miliarde de lei (circa 6,5 milioane de euro) si un profit net de 36,2 miliarde de lei (900.000 de euro), pe fondul unor rezultate pozitive in al treilea trimestru. In perioada iulie-septembrie, firma a inregistrat o cifra de afaceri de 131 miliarde de lei si un profit net de 34 miliarde de lei. Conducerea societatii estimeaza pentru 2004 o cifra de afaceri de 352 miliarde de lei, cu 20% peste nivelul de anul trecut. Planul de investitii pentru acest an include modernizarea Hotelului Nufarul si a complexului de vile Poiana.

×