x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old TURISM/Info

TURISM/Info

12 Noi 2004   •   00:00

12 NOIEMBRIE 2004
ZBORURI CHARTER. Doi tour-operatori britanici, Air Tour si Sunway Travel, vor opera zboruri charter spre Romania, destinate programelor de schi, respectiv celor de litoral, a declarat Carmen Moraru, director in Agentia Nationala de Turism. Prima firma care va intra pe piata romaneasca este Air Tour, a carei oferta va include, din 20 decembrie pana in martie 2005, si curse de la Manchester la Bucuresti. Agentia se adreseaza turistilor britanici care doresc sa schieze in Romania, din Bucuresti acestia urmand sa fie transportati in statiunile de pe Valea Prahovei. Tour-operatorul Sunway Travel este interesat in special de litoral si Delta Dunarii, urmand sa lanseze curse charter in vara viitoare.

IN CIRCUIT. Revigorarea turismului in zona de nord a judetului Mehedinti va necesita investirea a peste 20 milioane de euro. Consiliul Judetean Mehedinti (CJM) deruleaza deja in unele localitati aflate in perimetrul de interes al UE cateva proiecte PHARE pentru refacerea infrastructurii pe traseul rutier Ilovita - Ciresu si Baia de Arama - Pestera Topolnita, in valoare de peste 5,5 milioane de euro. Vom sprijini valorificarea, din punct de vedere turistic, al catorva locatii: Rezervatia de liliac, Podul lui Dumnezeu, Lacul Zaton, Pestera Topolnita, Cheiele Cosustei. Intreprinzatori exista, fonduri disponibile de la Comunitatea Europeana exista, urmeaza sa trecem la fapte, a declarat Petre Daea, ministrul Agriculturii. Beneficiind de un program PHARE in valoare de 75.000 euro, autoritatile judetene au marcat deja 10 trasee turistice pe Platoul Mehedintiului si au emis o hotarare pentru declararea ca parcuri turistice a ariilor a noua localitati din Muntii Mehedintiului.

SEJURURI CULTURALE. Romania incearca sa atraga mai multi turisti britanici prin promovarea tururilor culturale si a Deltei Dunarii. Tour-operatorii britanici sunt foarte interesati de Transilvania, de manastiri, Maramures, Delta si turismul rural, iar, ca o noutate, promovam la Londra festivalul George Enescu, excursii cu trenuri de epoca, vinurile romanesti si chiar sejururi in zona unde a fost filmat Cold Mountain, a declarat Carmen Moraru, director al Directiei de Promovare din Agentia Nationala de Turism, prezenta la Targul de Turism de la Londra. In cazul sejuruilor culturale, preturile pornesc de la 700-800 de lire sterline pentru 7-8 zile si ajung la 1.000-1.100 de lire la circuitele de peste 10 zile. Tarifele acopera cazarea, masa, transportul si o serie de activitati in care sunt implicati clientii. Autoritatile romane mizeaza in acest an pe o crestere de cel putin 5% a numarului de vizitatori din Marea Britanie, dupa ce in 2003 numarul acestora s-a majorat cu 15%, ajungand la aproape 70.000 de persoane.

×