x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old TURISM/Info

TURISM/Info

22 Oct 2004   •   00:00

22 OCTOMBRIE 2004
FOAIA DE CALATORIE. Agentia CMB Travel a lansat Foaia de calatorie, un altfel de catalog turistic. Publicatia, tiparita sub forma unui ziar de epoca, avand 128 de pagini, cuprinde oferta de iarna a agentiei, cu pachete turistice de Revelion si de Craciun si alte excursii catre destinatii exotice. Foaia de calatorie mai include informatii despre obiceiurile din diferite tari, gusturi si retete culinare, recomandari despre sporturi, obiective de vizitat in diverse tari, informatii despre vacante active. Oferta turistica a agentiei este grupata in paginile revistei pe patru sectiuni: sarbatorile de iarna, vacante la schi, iarna exotica si Europa argintie. Foaia de calatorie incita la lectura si voiaj prin prezentarea nonconformista si continutul bogat.

BARFEST 2004. In cadrul expozitiei Romhotel, care se desfasoara in perioada 21-24 la Romexpo, are loc si concursul international de barmani. Maine se va desfasura competitia feminina, la care vor participa cele mai bune 10 barmanite din Romania. Premiul pentru primul loc are valoarea de 1.000 de euro, decernat barmanitei castigatoare, iar barul in care aceasta lucreaza va primi un premiu de aceeasi valoare. Tot maine are loc si finala concursului de barmani, unde aproape 30 de barmani din zece tari isi vor putea dovedi talentul in aceasta meserie. Duminica se va desfasura concursul de creatie de cocteiluri nealcoolice, valoarea premiului cel mare fiind de 500 de euro.

AMENZI DE 194 MILIOANE DE LEI. Echipele Directiei de Control din cadrul Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) au efectuat, in perioada 12-17 octombrie 2004, controale la 79 de unitati de cazare si alimentare din judetele Neamt, Suceava si din statiunea Lacul Rosu, acordand amenzi de 194 milioane de lei. Mai multe pensiuni din judetul Suceava, printre care Semenic, Dornelor, Zugreni, Silva, Bucovina, Bucovina Severin, au fost descalificate din cauza nerespectarii criteriilor care au stat la baza clasificarii. La Vila - Restaurant - Bufet bar Ozon din Vatra Dornei s-a constatat lipsa saltelutelor de protectie, a umeraselor, a periilor de pantofi si de haine, iar grupurile sanitare comune nu erau in perfecta stare de functionare si curatenie.

FESTIVALUL VINULUI. In perioada 21-24 octombrie se desfasoara la Focsani o noua editie a Festivalului International al Viei si Vinului, eveniment asteptat de toti locuitorii din zona. Sarbatoarea este un prilej de mandrie pentru podgorenii vranceni, fiind totodata o ocazie buna pentru a pune in valoare eforturile producatorilor de a imbunatati permanent calitatea renumitelor vinuri din Vrancea, dar si din alte zone viticole ale tarii. Festivalul este o ocazie deosebita de a pune in valoare si bogatul filon folcloric de care dispune cu prisosinta Vrancea.

×