x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Turistii nu se mai tem de atentate

Turistii nu se mai tem de atentate

12 Noi 2004   •   00:00

Turismul mondial a inceput sa dea semne de reviriment, la trei ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie, potrivit raportului realizat de Organizatia Mondiala de Turism.

SIGURANTA. Calatoriile cu avionul nu-i mai sperie pe turistii care vin in America
Turistii si-au recapatat increderea si revin la zborurile aviatice in numar din ce in ce mai mare. Traim intr-o lume noua. Oamenii s-au obisnuit cu gandul ca traiesc intr-o lume nesigura, iar turismul va continua sa creasca in ciuda oricarei catastrofe mondiale, a declarat Dawid de Villiers, secretarul general al Organizatiei Mondiale de Turism.

CRESTERE. De Villiers a spus ca in primele opt luni ale anului, numarul turistilor care au ales transporturile aeriene a crescut cu 12%, in jurul a 526 de milioane de turisti. Tendinta de crestere va continua datorita numarului mare de turisti americani, a popularitatii din ce in ce mai mari pe care o au destinatiile exotice si a rezervarilor facute prin intermediul Internet-ului. Desi, in urma cu un an, epidemia de SRAS a lovit puternic sectorul turistic, febra aviara de anul acesta din Asia a fost ignorata de turisti. Numarul celor care au vizitat continentul asiatic a crescut cu 37%, pana la 99 de milioane de turisti. Orientul Mijlociu a inregistrat o crestere a numarului de turisti cu 24%, in timp ce Europa a inregistrat o crestere de 12%.

AVIATIE. In ciuda cresterii numarului de turisti, companiile aviatice nu au reusit sa treaca pe profit, din cauza cresterii pretului carburantilor. Asociatia Mondiala a Transportatorilor Aerieni, care reuneste peste 250 de companii aviatice, a estimat ca valoarea pierderilor ajunge la patru-cinci miliarde de dolari in anul 2004.

NEW YORK. Reprezentantul unei organizatii care promoveaza orasul New York si-a exprimat incredera ca turistii straini se vor indrepta in numar tot mai mare catre acest oras. Credem ca in urmatorii trei ani vom bate recordul de 1,1 milioane de turisti care vor vizita New York-ul, record atins in 2000, a declarat Rhianna Quinn Roddy, purtatoarea de cuvant a organizatiei private de turism NYC & Co. Cererea de vize pentru Statele Unite nu a inregistrat o scadere in ultimul timp, potrivit afirmatiei lui Douglas Baker, purtator de cuvant in cadrul Departamentului de Comert al Statelor Unite ale Americii. (Vali Blanaru)

×
Subiecte în articol: turişti