x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Universitatea Babes Bolyai nu se scindeaza

Universitatea Babes Bolyai nu se scindeaza

07 Ian 2005   •   00:00

Reprezentantul PRM, presedintele filialei clujene a acestui partid, Petru Calian, a declarat joi, cu prilejul unei conferinte de presa, ca detine informatii potrivit carora co-presedintele Aliantei PNL-PD, Emil Boc, pe care l-a numit negociator-sef cu UDMR, ar fi promis Uniunii ca se va ocupa de rezolvarea unuia dintre cele mai importante deziderate ale maghiarimii - infiintarea de facultati de stat cu predare in limba maghiara.

GARANTIE. Emil Boc promite ca scindarea nu va avea loc
Petru Calian a explicat ca intre infiintarea unor facultati de stat cu predare in limba maghiara si scindarea UBB pe criterii etnice exista semnul egal si ca PRM doreste sa traga un serios semnal de alarma.

IMPOTRIVA. Liderul PRM Cluj a mai afirmat ca formatiunea sa se va opune din toate puterile crearii unor facultati de stat cu predare in limba maghiara. Suntem impotriva infiintarii unei universitati de stat in limba maghiara. Vrem ca UBB sa ramana ceea ce este, o universitate serioasa, de talie europeana, a declarat Calian. Liderul PRM Cluj a mai amintit, cu acelasi prilej, ca actualul primar al Clujului, Emil Boc, a promis in campania electorala din iunie anul trecut, cu mana pe biblie, ca nu va colabora cu UDMR.

In replica, co-presedintele Aliantei PNL-PD a declarat ieri ca scindarea UBB nu a constituit si nu constituie obiectul unui angajament politic, iar in calitate de presedinte al Partidului Democrat, nu am sustinut si nu voi sustine niciodata separarea acestei institutii, care constituie un model de cooperare interculturala si de valorificare a capacitatilor academice, indiferent de etnie. La randul sau, rectorul institutiei de invatamant din Cluj-Napoca, profesorul Nicolae Bocsan, a declarat ca structura multiculturala a Universitatii Babes-Bolyai nu trebuie sa devina obiectul unor negocieri politice post-electorale. (Elena Stanciu)

×