x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Vacante antistres la pensiuni ieftine

Vacante antistres la pensiuni ieftine

24 Sep 2004   •   00:00

Sejururi antistres, vacante pentru cei mai stramtorati la punga sau tururi de forta la cules de plante medicinale. Acestea sunt doar cateva dintre ofertele pensiunilor in aceasta perioada.

FLORINA ZAINESCU, GABRIEL PREDA

Pentru cei care au muncit din greu toata vara, pensiunile din reteaua Asociatiei Nationale pentru Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) vin cu oferte relaxante in aceasta toamna.

ECOLOGIC. Poate cea mai potrivita pentru oamenii muncii este vacanta ecologica, antistres propusa de pensiunea Ambiance din Viisoara, judetul Neamt. Timp de patru zile, aici puteti face o cura cu aer curat si multa liniste. In plus, gazdele dumneavoastra va vor arata frumoasele plaiuri ale Moldovei - Cheile Bicazului, Lacul Rosu si Manastirile Bistrita, Agapia, Humor si Voronet. Sejurul, cu masa si excursii incluse, costa 125 de euro de persoana. Bonus: un pranz la stana - pentru a vedea cum e facuta branza traditionala si pentru degustarea acesteia - si altul la Manastirea Agapia, o cina cu folclor romanesc si dansuri populare.

TAINELE NATURII. O alta propunere interesanta vine de la ANTREC Cluj. Prin programul Traieste natural va puteti petrece vacanta imbunatatindu-va cunostintele despre plantele din flora spontana si proprietatile terapeutice ale acestora. Distractiv si educativ in acelasi timp. Timp de sapte zile veti colinda in cautare de plante medicinale in zona Maguri Racatau - Dobrin - Valea Calului - Caps. Insotiti de un fitoterapeut, bineinteles. Pe langa faptul ca va va invata sa deosebiti diversele plante medicinale, acesta va va initia si in tainele prepararii diferitelor ceaiuri, decocturi si tratamente locale. Si nici nu va fi foarte obositor, avand in vedere ca distantele dintre pensiunea-baza si zonele in care se fac excursiile tematice sunt de maximum 15 km. O astfel de vacanta costa 275 euro de persoana (grup de 10 persoane). In contul acestor bani veti fi cazati in pensiuni de doua margarete si ospatati regeste. Plus transfer cu autocarul pe ruta Cluj - Racatau - Valea Ierii - Cluj.

PRET REDUS. Iar daca pusculita de vacanta este cam goala, puteti sa va faceti concediul cu numai 750.000 lei la o pensiune de doua margarete, prin programul Vacanta la tara. Iar daca va place luxul, un sejur de sase zile la o pensiune de trei margarete costa 950.000 lei, fara servicii de masa. Peste 770 de locuri de cazare in cele mai frumoase zone ale tarii va stau la dispozitie. Dar trebuie sa va grabiti sa va faceti rezervare, pentru ca plecarea in ultima serie este pe 28 septembrie. Pe langa cazare, gazdele va vor oferi posibilitatea sa le ajutati si la treburile casei. Daca vreti, bineinteles.

OCUPARE

In septembrie, datorita programului Vacanta la tara, foarte multe cupluri proaspat casatorite au ales sa-si petreaca o saptamana de miere la pensiune. In momentul de fata, pensiunile cuprinse in acest program sunt ocupate in proportie de 40%-50%, insa exista unele zone - Suceava, spre exemplu - unde nu mai sunt locuri disponibile. Spre deosebire de anul trecut, tot mai multi straini aleg sa-si petreaca vacanta in Romania. Si mai ales la tara. Marea majoritate vin din Spania, tarile scandinave, Franta, Germania, Israel, a declarat Marilena Stoian, director general ANTREC.
×
Subiecte în articol: vacanta