x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Vizita - Proiecte olandeze in agricultura

Vizita - Proiecte olandeze in agricultura

21 Oct 2004   •   00:00

Ministrul Educatiei, Culturii si Stiintei din Olanda, Maria J.A. Van der Hoeven, a vizitat ieri Romania.

Dupa o intalnire la Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) cu o delegatie romana, condusa de omologul sau, Alexandru Athanasiu, ministrul olandez a declarat ca, in domeniul educatiei, contactele dintre Romania si Olanda sunt foarte puternice. "Sper ca negocierile cu Uniunea Europeana sa se finalizeze in curand. Nu numai existenta unor universitati adecvate este importanta, ci si educatia vocationala", a afirmat doamna Van der Hoeven.

La randul sau, ministrul Athanasiu a declarat ca si-a exprimat sustinerea lectorului de limba neerlandeza la Bucuresti si ca doreste infiintarea unui lectorat de limba romana la o universitate olandeza.

De asemenea, Athanasiu a mai mentionat ca "exista posibilitatea ca unele universitati romanesti sa intre in programe bilaterale de cooperare cu cele olandeze in domeniul agriculturii. Vom prezenta propuneri ale unor universitati de agronomie, pentru a dezvolta programe comune". Olanda are un sistem descentralizat de educatie, delegatia olandeza manifestandu-si disponibilitatea de a organiza cursuri pentru formarea directorilor de scoli. Vizita ministrului olandez a continuat la Universitatea din Bucuresti si la Centrul Scolar Special nr. 1 din Capitala. (C.P.)

×