x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Zapada de un metru la Arieseni

Zapada de un metru la Arieseni

06 Ian 2005   •   00:00

PARTIEEE
Cum si unde se va putea schia in acest sfarsit de saptamana. Previziunile meteorologice arata ca in acest sfarsit de saptamana vor fi conditii bune de schi in Poiana Brasov si in statiunea Arieseni din muntii Apuseni. In localitatea din inima Transilvaniei ninge neintrerupt de o saptamana, iar zapada a atins deja 1 metru.
ALEXANDRU NASTASE

CONDITII. Desi nu a mai nins, starea multor partii din tara este buna
Partiile de la Poiana Brasov si cele de pe Valea Prahovei vor fi din nou luate cu asalt de turisti in acest week-end. Estimarile apartinand autoritatilor locale indica un aflux mare de turisti incepand chiar de astazi. Cu toate acestea, nu se poate schia peste tot. In plus, nu toti turistii se arata multumiti de conditiile de pe partiile de schi din aceste statiuni.

NEMULTUMIRI. In ceea ce priveste Busteniul, unii turisti nemultumiti critica mai ales disproportionalitatea dintre calitatea instalatiei de transport pe cablu si dimensiunile partiei. Telescaunul este impecabil, dar poate transporta mai multi turisti decat poate suporta partia. In plus, nici nu prea este zapada, nici chiar artificiala, pentru ca temperaturile au fost foarte ridicate si tunurile nu au putut functiona, spune Marius Constantinescu, schior amator.

Principala problema in ce priveste partia Clabucet din Predeal este faptul ca, desi zapada este buna, functioneaza doar teleschiul. In ceea ce priveste telescaunul, se preconizeaza ca acesta va fi repus in functiune abia spre sfarsitul lunii ianuarie.

50 DE CENTIMETRI IN POIANA. Poiana Brasov sta cel mai bine la capitolul turisti, toata saptamana partiile fiind pline de schiori. Sunt asteptate in continuare serii de turisti englezi. In statiune vor mai veni si cateva grupuri de turisti din Rusia, care isi vor petrece in Poiana sarbatorile de iarna pe stil vechi. Ieri se schia in conditii foarte bune pe partia Bradul si in conditii bune pe Ruia, Sulinar, Lupului si Subteleferic. Stratul de zapada era de 50 de centimetri pe partiile din statiune si de 40 de centimetri pe cele de la Postavarul. Temperatura aerului nu depasea 0 grade Celsius in Poiana si coborase la -3 grade la Postavarul.

Cele mai bune conditii pentru schi sunt in momentul de fata in Ardeal, la Arieseni. Zapada are aici aproximativ un metru. Partia are aproximativ 1.000 de metri, este de nivel mediu, diferenta de nivel este de 250 de metri si este dotata cu telescaun si teleschi.

VACANTA MEA E CEA MAI TARE
Alo...tata receptie...unde esti? Fotografie trimisa de Radu Segal, 7 ani, Bucuresti
Esti pasionat de schi? Te distrezi de minune si vrei sa ne impartasesti experienta ta pe cele mai tari partii? Pune mana pe aparatul de fotografiat sau pe telefonul mobil si trimite-ne fotografia vacantei tale la schi la adresa partie@jurnalul.ro. Cele mai spectaculoase fotografii vor fi date la ziar.
INFO
Cititi in TURISM

×
Subiecte în articol: zăpadă turişti