x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 10 alimente negre cu beneficii extraordinare asupra sănătății

10 alimente negre cu beneficii extraordinare asupra sănătății

de Anastasia Paul    |    06 Noi 2023   •   21:15
10 alimente negre cu beneficii extraordinare asupra sănătății
Sursa foto: flickr.com

În timp ce culorile fructelor și legumelor se află adesea în lumina reflectoarelor atunci când este vorba despre dieta sănătoasă, există un grup de alimente ale căror proprietăți nutriționale derivă din nuanța lor întunecată. Este vorba despre alimente negre, care sunt adesea trecute cu vederea.

Iată unele dintre alimentele de culoare neagră ale căror beneficii asupra sănătății sunt semnificative:

1. Fasole neagră

Bogată în proteine și fibre, fasolea neagră ajută la o digestie sănătoasă, menține nivelul sănătos al zahărului în sânge și oferă energie pentru mai multe ore. 

2. Orez negru

Cunoscut și sub numele de orezul interzis, acesta conține mulți nutrienți. Este bogat în antioxidanți, vitamine și minerale, promovând sănătatea inimii și imunitatea organismului.

3. Mure

Bogate în vitaminele C și K, murele susțin sănătatea creierului și sunt cunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatorii.

4. Linte neagră

Conținutul de proteine, fier și fibre din lintea neagră o face recomandată în curele de slăbire, susține digestia și promovează sănătatea cardiovasculară.

5. Semințe de susan negru

Reprezintă o sursă bogată în calciu, fier și grăsimi sănătoase, fiind astfel benefică pentru sistemul oros și menținând o piele strălucitoare.

6. Semințe de quinoa neagră

Conțin multe proteine și aminoacizi, reprezentând o sursă importantă de proteine, esențiale pentru repararea musculaturii și a întregului organism.

7. Ceai negru

O sursă puternică de antioxidanți, ceaiul negru protejează sănătatea inimii, sporește arderile și oferă o alternativă sănătoasă la cafea.

8. Usturoi negru

Usturoiul negru are o aromă uncă, este bogat în antioxidanți cu proprietăți anti-cancerigene.

9. Ciuperci negre

Ciupercile negre conțin polizaharide și beta-glucani care susțin imunitatea organismuluii și au efecte antiinflamatorii. 

10. Boabe de soia neagră

Boabele de soia neagră conțin puține calorii, multe proteine și fibre, făcându-le excelente pentru gestionarea kilogramelor, sănătatea inimii și menținerea unui nivel sănătos al zahărului în sânge, scrie timesofindia.com.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: sanatate alimente negru