x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 9 sfaturi pentru albirea dinților

9 sfaturi pentru albirea dinților

17 Aug 2019   •   00:28
9 sfaturi pentru albirea dinților

9 metode de albire a dinților. Zâmbetul este unul dintre primele lucruri pe care le arătăm celorlalți. De asemenea, este o sursă de complexe, mai ales în ceea ce privește culoarea dinților. Statisticile arată că unul din doi oameni consideră că dinții galbeni sunt cel mai grav defect al zâmbetului.

Trei sferturi dintre europeni consideră că a avea dinți frumoși este la fel de important cu a avea un ten frumos, un chip frumos sau o tunsoare modernă. Una din patru persoane se teme să zâmbească pentru a nu-și dezveli dinții și a nu fi judecați că nu sunt albi și frumoși.

Citește și 

Vă cade părul? Iată ce leacuri recomandă farm. dr. Ovidiu Bojor
CRIMINAL ÎN SERIE la puterea a treia! 

De ce se îngălbenesc dinții

În primul rând, trebuie să aflăm cauza îngălbenirii dinților. Trebuie știut că dinții se „pătează” din două cauze:

  • cauza externă: datorită obiceiurilor de viață greșite: periaj neregulat, consumul anumitor alimente sau băuturi
  • cauza internă: pe măsură ce înaintăm în vârstă, dinții au tendința de a se îngălbeni, smalțul se tocește și dentina are o culoare tot mai galbenă.

Există și o a treia cauză, anume tratamentele cu antibiotice, în special tetraciclinele, care au acest efect asupra dinților.

În afară de îmbătrânire, puțini factori pot modifica colorarea internă a dintelui. În medicină, numai tetraciclinele, o clasă de antibiotice, au un astfel de efect. „Nu sunt prescrise la femeile însărcinate sau la copiii mici, deoarece colorarea este apoi dificil de tratat”, spune medicul stomatolog.

9 metode de albire a dinților

#1 Detartraj și lustruire

Prima armă împotriva îngălbenirii dinților este detartrajul, urmat de lustruire. În timpul detartrajului, stomatologul sau parodontul îndepărtează tartrul lipit de rădăcina și coroana dinților. Actul constă în eliminarea biofilmului bacterian (placă dentară) care s-a calcificat în contact cu saliva și timpul. Se recomandă să efectueze cel puțin un detartraj pe an.

#2 Periajul dinților, de două ori pe zi

Odată detartrajul făcut, este esențial să menținem cu atenție dinții curați, să  nu lăsăm tatrul să se depună. Pentru aceasta, regula de bază este: o periere de două ori pe zi, timp de două minute, cu o pastă de dinți cu fluor.

De reținut că periuța electrică de dinți limitează instalarea unei pete noi pe suprafața dinților, mai bine decât peria de dinți manuală, fiind mai eficientă în îndepărtarea agenților care colorează smalțul dinților. Există, de asemenea, perii speciale, cu particule de silicon, un plus care ar elimina mai bine agenții de colorare.

#3 Alege corect pasta de dinți

Cel mai bine este să optați și pentru o pastă de dinți cu agent de albire. Doar că în farmacii și supermarketuri sunt o mulțime de mărci. Ca să nu greșești, alege acele paste de dinți mai bogate în siliciu și care conțin, în plus, bicarbonat micro-pulverizat, care are efect de lustruire asupra dintelui și nu un efect abraziv. Aveți grijă nici să nu fie o cantitate de siliciu prea mare, iar ca să alegeți corect, citiți informațiile de pe ambalaj – ar putea apărea, de exemplu, avertismente cu privire la riscul de sărire prematură a smalțului.

#4 Atenție la pastele de dinți cu efect rapid de albire!

......................

Citește mai departe AICI

×