x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Apa uşoară face bătrâneţea uşoară

Apa uşoară face bătrâneţea uşoară

de Florin Condurateanu    |    23 Feb 2010   •   00:00
Apa uşoară face bătrâneţea uşoară
Sursa foto: /THINKSTOCK

Unul dintre cele mai aprige me­ciuri pe care le poartă fiecare dintre noi de-a lungul vieţii este meciul crâncen dat cu trecerea anilor, meciul cu sosirea de neevitat a bătrâneţii. Este, pe undeva, şi un meci nedrept, pentru că i se ştie rezultatul dinainte şi că pierzător este omul. Întotdeauna omul este învins de timp.



Cu toate astea, există oameni care au puterea şi dotarea cu o rezistenţă mai zdravănă încă din naştere de a învinge bătrâneţea, oa­meni care reuşesc să amâne finalul meciului, să întârzie victoria bătrâneţii. Pentru că bătrâneţea înseamnă atât şchiopătarea mecanismelor organismului, dar şi pierderea strălucirii, a frumuseţii pielii. Pielea, veritabil ecran prin care se arată vârsta, dar şi starea organismului, poate să îmbătrânească la unii mai devreme, în timp ce alţii reuşesc să-i păstreze supleţea, catifelarea şi chiar strălucirea.

UN EXEMPLU: STELA POPESCU
Depinde de multe păstrarea tinereţii tenului, a decolteului la femei, a car­na­ţiei „voinice". Depinde şi de parametrii la care funcţionează mecanismele organismului, depinde însă şi de tonusul sufletului, de optimismul omului, de pofta de a-şi trăi viaţa la turaţie bună. Îmi vine în minte un exemplu de tinereţe prelungită: Stela Popescu. Cu ocazia unei emisiuni, în care a fost invitata mea la An­tena 2, am pupat-o pe obraz.

Un obraz uluitor de proaspăt, în formă, fără riduri evidente, fără blegeala pielii, Stela îşi păstrează strălucirea şi starea de tine­re­ţe chiar dacă pe buletinul ei de identitate scrie 75 de ani. „Probabil sunt în formă fiindcă muncesc toată ziua, joc şi pe sce­nă, şi în filme de televiziune, şi nu mi-am abandonat ţintele şi ambiţiile. Şi, apoi, iubesc tot ce e în jurul meu". Mi-am amin­tit că oamenii care o întâlnesc pe stradă pe Stela Popescu îi spun: „Ce bine că v-am văzut, doamna Stela, o să ne meargă bine toată ziua!".

LUPTĂ SPORNIC CU ÎMBÂTRÂNIREA
Trecând acum la medicina antibătrâne­ţe, profesor universitar doctor general în rezervă Ioan Nedelcu a făcut unele desco­periri şi a realizat în premieră o serie de pro­duse de menţinere a supleţei şi pros­pe­ţimii pielii, întârziind instalarea bătrâne­ţii. Fost şef al Clinicii de dermatologie de la Spitalul Militar Central Carol Davila, profesorul Ioan Nedelcu a realizat produse de sănătate şi frumuseţe, produse dermato-cosmetice, bazându-se pe noutăţi ale ştiinţei.

La baza acestor brevete de produse împotriva îmbătrânirii se află idei originale cum ar fi utilizarea apei uşoare, sără­cite în hidrogen greu, precum şi folo­si­rea unor pepdite asemănătoare cu veninul viperei de templu, alături de unele alge şi împreună cu stimularea hormonilor de creştere. Apa sărăcită în hidrogen greu, obţinută de cercetătorii de la Instalaţia de Apă Grea de la Râmnicu Vâlcea, are efecte regeneratoare spectaculoase.

S-a dovedit că apa sărăcită în hidrogen greu, apa uşoa­ră îmbunătăţeşte metabolismul organelor şi încetineşte moartea programată a ce­luleor. Deci luptă spornic cu îmbătrânirea.




LOVITURĂ DATĂ RIDURILOR
Gama de produse, creme, geluri etc., brevetate de profesorul Ioan Nedelcu, având în componenţă apă uşoară, înceti­neşte îmbătrânirea pielii şi rezolvă unele boli grele din dermatologie cum ar fi: vitiligo, psoriazis, dermatite, tenuri sensibile etc. Apa uşoară are efect favorabil şi în modularea imunităţii. În gama de produse antiîmbătrânire, profesorul Ioan Nedelcu a introdus şi o serie de peptide, comparabile cu veninul viperei de templu.

Acestea, precum veninul viperei de templu, blochează 80% dintre muşchii cuta­naţi. Este de amintit că utilizarea toxinei botulinice pentru reducerea ridurilor tocmai asta vizează: blocarea acestor muşchi. O cremă inventată de profesorul Ioan Ne­delcu, pe bază de astfel de peptide, mic­şorează cu 50% ridurile. Aşa s-au născut creme cu apă uşoară şi această peptidă pentru anularea ridurilor.

EXTRACTE DINTR-O MICROALGĂ
O altă observaţie a profesorului de dermatologie este că extractul dintr-o microal­gă a crescut cu 67% producţia de colagen, acea structură de bază a tuturor ţesutu­ri­lor. Profesorul Nedelcu a creat o cremă din astfel de microalge care sporesc producţia de colagen din piele, renunţân­du-se astfel la introducerea de acid hia­lu­ronic în piele. În gama originală de creme realizate de profesorul Ioan Nedelcu s-au folosit şi substanţe ce sporesc producerea de hormoni de creştere.

Pentru că îmbă­trâ­nirea este asociată şi cu pierderea hormonilor de creştere, o dată cu trecerea anilor.

TRANDAFIR
O doamnă a luat o sticlă cu apă uşoară şi acasă a turnat-o într-o glastră punând în ea un trandafir, iar în altă vază un trandafir de pe aceeaşi tulpină a fost aşezat în apă obişnuită. După 10 zile, trandafirul în apa obişnuită s-a ofilit, în timp ce floarea pusă în apă uşoară arăta splendid.

ECZEMĂ
O pacientă, medic, suferea de o cumplită eczemă pe faţă, nerezolvată de nici o metodă. Profesorul doctor dermatolog Ioan Nedelcu i-a propus să-şi pună compresii cu apă uşoară şi tenul ei şi-a revenit.

PSORIAZIS
Începuturile descoperirilor privitoare la gama de produse antibătrâneţe ale profesorului Nedelcu sunt legate şi de poveşti adevărate. La profesorul Nedelcu s-a prezentat un veteran de război grav bolnav de psoriazis, care se hotărâse să se si­nucidă fiindcă nu mai suporta chinul rănilor de pe toată pielea.

A acceptat şi încercarea cu apa uşoară, fiindcă cercetările profesorului Ion Nedelcu nu se concretizaseră încă în produsele dermato-cosmetice. Şi i s-a propus să-şi umezească cearşafurile cu apă vie, cu apă uşoară şi să se înfăşoare în ele. Peste o lună, veteranul de război avea pielea reparată în mod spectaculos.

×
Subiecte în articol: dermatologie