x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Beneficiile castanelor asupra sănătății. Conțin vitamine, minerale și carbohidrați

Beneficiile castanelor asupra sănătății. Conțin vitamine, minerale și carbohidrați

de Redacția Jurnalul    |    06 Oct 2023   •   18:30
Beneficiile castanelor asupra sănătății. Conțin vitamine, minerale și carbohidrați
Sursa foto: Hepta

Toamna este și anotimpul castanelor comestibile. Acestea au proprietăți care ne ajută să ne menținem sănătoși, mai ales în perioada sezonului rece.

Beneficiile neștiute ale castanelor pentru sănătate. Sunt excelente în sezonul rece

Miezul lor devine moale și delicat după ce sunt fierte și crocant dacă sunt coapte. 

Castanele comestibile conțin vitamina C, B6, magneziu, potasiu și fibre. Reprezintă, de asemenea, o sursă de carbohidrați.

Valori nutriționale pentru 10 castane coapte

  • Calorii: 206
  • Carbohidrați: 44,5 g
  • Proteine: 2,7 g
  • Grăsimi: 1,8 g
  • Fibre: 4,3 g
  • Vitamina C: 21,8 g (35% din doza zilnică recomandată)
  • Vitamina B6: 0,4 mg (21% DZR)
  • Cupru: 0,4 mg (21% DZR)
  • Potasiu: 497 mg (14% DZR)
  • Magneziu: 27,7 mg (7% DZR)

Beneficii pentru sănătate 

  • Îmbunătățesc digestia
  • Imunitatea organismului datorită conținutului mare de vitamina C.
  • Protejează împotriva cancerului. Conținutul bogat de antioxidanți neutralizează efectul radicalilor liberi.
  • Protejează sănătatea inimii datorită antioxidanților și potasiului.
  • Îmbunătățesc funcțiile cerebrale, datorită vitaminelor B, potrivit doc.ro.

În România, castanele se consumă mai ales în zona Maramureșului. 

×
Subiecte în articol: castane sanatate