Beneficiile neștiute ale castanelor pentru sănătate. Sunt excelente în sezonul rece
Miezul lor devine moale și delicat după ce sunt fierte și crocant dacă sunt coapte.
Castanele comestibile conțin vitamina C, B6, magneziu, potasiu și fibre. Reprezintă, de asemenea, o sursă de carbohidrați.
Valori nutriționale pentru 10 castane coapte
- Calorii: 206
- Carbohidrați: 44,5 g
- Proteine: 2,7 g
- Grăsimi: 1,8 g
- Fibre: 4,3 g
- Vitamina C: 21,8 g (35% din doza zilnică recomandată)
- Vitamina B6: 0,4 mg (21% DZR)
- Cupru: 0,4 mg (21% DZR)
- Potasiu: 497 mg (14% DZR)
- Magneziu: 27,7 mg (7% DZR)
Beneficii pentru sănătate
- Îmbunătățesc digestia
- Imunitatea organismului datorită conținutului mare de vitamina C.
- Protejează împotriva cancerului. Conținutul bogat de antioxidanți neutralizează efectul radicalilor liberi.
- Protejează sănătatea inimii datorită antioxidanților și potasiului.
- Îmbunătățesc funcțiile cerebrale, datorită vitaminelor B, potrivit doc.ro.
În România, castanele se consumă mai ales în zona Maramureșului.
Citește pe Antena3.ro