x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Beneficiile postului negru. Ce se întâmplă dacă nu mănânci o zi

Beneficiile postului negru. Ce se întâmplă dacă nu mănânci o zi

de Redacția Jurnalul    |    14 Noi 2023   •   19:30
Beneficiile postului negru. Ce se întâmplă dacă nu mănânci o zi
Sursa foto: Hepta

Postul negru timp de o zi înseamnă să nu mănânci nimic timp de 24 de ore și să bei doar apă.

Această practică, numită și fasting, permite detoxifierea organismului, dincolo de implicațiile spirituale ori religioase. 

Printre beneficiile postului negru timp de o zi se numără îmbunătățirea sensibilității la insulină și scăderea riscului de diabet, un  fel de resetare metabolică și imunitară care ajută în afecțiunile inflamatorii, degenerative și alergice, în boli hepatice și cardiovasculare.

Iată și câteva simptome negative  pe care poți să le ai în ziua când te abții de la mâncare:

1. Senzație de slăbiciune Lipsa hranei poate duce la o scădere rapidă a nivelului de energie. Corpul obține energia decare are nevoie din alimente, iar absența acesteia poate determina o senzație de oboseală și slăbiciune.

2. Lipsă de concentrare Creierul are nevoie de glucoză pentru a funcționa eficient, iar postul poate afecta capacitatea de concentrare și claritatea mentală.

3. Slăbirea imunității Nutrienții din alimente joacă un rol crucial în menținerea sistemului imunitar sănătos. Postul prelungit poate afecta capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor.

4. Dezechilibrul electroliților:Absența alimentelor poate determina pierderea de apă și electroliți, ceea ce poate duce la dezechilibre hidroelectrolitice. Aceste dezechilibre pot duce la simptome precum amețeli, oboseală și crampe musculare.

5. Metabolism încetinit Organismul poate încerca să compenseze lipsa alimentelor prin reducerea ratei metabolice, ceea ce  face dificilă pierderea în greutate pe termen lung, potrivit dcnews.ro.

Însă postul pe termen scurt nu este, în general, periculos pentru persoanele sănătoase dar poate deveni periculos dacă se prelungește, așa că este bine să ceri sfatul medicului.

×
Subiecte în articol: Fasting sanatate post negru