x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Buclele ne dau batai de cap

Buclele ne dau batai de cap

00 0000   •   00:00

Anul acesta se poarta buclele. Totusi, multe femei pasesc pragul coaforului cu teama ca s-ar putea alege cu parul ars si degradat, in locul buclelor diafane. "Mult hulita, solutia de permanent nu dauneaza parului daca nu este aplicata pe pielea capului. Ea se aplica numai pe tija firului de par, la cel putin o jumatate de centimetru de la pielea capului", ne spune Viviana Iordache, medic primar dermatolog la Miko Palace. Contrar opiniei generale, solutia de permanent nu are nici o legatura cu caderea parului si cu afectarea radacinii.  

INTERZIS PARULUI USCAT Totusi, tija firului de par poate fi afectata de combinatia acida de substante care ne dau forma buclelor. Unul dintre riscurile solutiei de permanent este uscarea excesiva a firului de par. Tocmai de aceea, dr. Viviana Iordache nu recomanda procedura femeilor cu parul uscat si nici celor cu parul degradat. Pentru ca solutia de permanent usuca tija, parul va fi mai incalcit. Iar cand il pieptanam, el se va rupe mult mai usor.  

Permanentul este recomandat femeilor cu par gras sau normal. Celor cu par gras, solutia acida le este chiar benefica, pentru ca usuca firul de par, seboreea isi face aparitia mai tarziu, iar spalarea parului nu va mai fi necesara la fiecare doua-trei zile. Dar chiar daca avem un par gras sau normal, este posibil ca el sa nu fie atat de sanatos, incat sa reziste atat la permanent, cat si la vopsit. Daca nu vrem ca parul sa fie incalcit sau degradat, va trebui sa facem o alegere intre cele doua. Evitati permanentul cu bucle foarte mici, pentru ca deterioreaza in mod accentuat parul.  

MASTI, OBLIGATORIU Dr. Viviana Iordache recomanda permanentul numai o data pe an. Iar daca nu este prima data cand folosim solutie de permanent, este bine sa asteptam sa dispara primele bucle inainte de a face altele. Fie asteptam ca parul sa se indrepte, fie il tundem pentru a evita agresarea lui. Indiferent daca avem par gras sau normal, este foarte important ca, dupa fiecare spalare, sa folosim masti speciale pentru par degradat, ne mai sfatuieste dr. Viviana Iordache. Ele trebuie sa contina vitamine, ulei de jojoba sau lapte de cocos. Chinina, inclusa in sampoane si masti, da un aspect frumos firului de par. Ea se recomanda numai parului uscat si normal.  

 
PRUDENTA. Cand folositi o solutie de permanent, evitati contactul cu pielea capului. Pentru ca are o compozitie acida, permanentul poate provoca iritatii. Daca ati atins totusi pielea, trebuie sa o spalati foarte bine cu apa rece. Pentru un plus de siguranta, inainte de a folosi solutia de permanent, se poate aplica pe pielea capului o hartie sau tampoane de vata.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul permanent parul