x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum alegi produsele de îngrijire în funcție de tipul de păr?

Cum alegi produsele de îngrijire în funcție de tipul de păr?

29 Apr 2022   •   14:58
Cum alegi produsele de îngrijire în funcție de tipul de păr?

Îngrijirea părului face parte din rutina zilnică de înfrumusețare a tuturor persoanelor care-și doresc un păr plin de vitalitate, volum, strălucire și fir rezistent.

Cu toate acestea, unele se confruntă cu un păr uleios, pe când altele au scalpul uscat, părul electrizat, deteriorat sau greu de îngrijit. Așadar, cu ajutorul unui ritual ideal pentru nevoile părului tău, vei reuși să combați orice situație neplăcută întâmpinată, însă este foarte important să-ți cunoști foarte bine podoaba capilară.

 

 

Sursă foto: https://unsplash.com/photos/n5aE6hOY6do 

Descoperă cum îi oferi părului tău o îngrijire de rutină adecvată și care sunt produsele și ingredientele care nu ar trebui să lipsească din arsenalul tău de hair beauty!

 

Părul vopsit

Părul vopsit este adesea lipsit de strălucire și volum din cauza ingredientelor ce pot provoca subțierea și chiar ruperea firului de păr atunci când aceasta este aplicată greșit, frecvent sau dacă vopseaua a stat mai mult pe păr decât timpul recomandat în instrucțiuni, fără ca aceasta să fie clătită. Așadar, indiferent dacă ai podoaba capilară uscată sau grasă, vei avea nevoie de produse de îngrijire speciale pentru părul vopsit!

 

Sănătatea firului este influențată de modul și de frecvența cu care-ți vopsești părul, astfel încât acesta are nevoie de un plus de ajutor. Pentru un aspect plin de vitalitate și strălucire chiar și după vopsire alege produsele de îngrijire a părului marca Oro Therapy! Vei descoperi o gamă extinsă de produse, de la șampon, la balsam și mască de păr, ulei hrănitor, tratamente și chiar vopsele, oxidanți, produse de coafură și styling și accesoriile potrivite.

 

Părul gras

Părul tău are tendința de a se îngrășa imediat după ce l-ai spălat indiferent de vremea de afară sau de produsele de styling folosite? Atunci te confrunți cu o podoabă capilară care secretă o cantitate în exces de sebum. 

Pentru a nu căpăta un aspect neîngrijit, părul gras trebuie spălat la 2-3 zile distanță, cu produse care nu conțin uleiuri sau alte ingrediente care pot duce la îngrășarea rapidă a acestuia. Orientează-te către cosmetice care conțin aloe vera, argilă, sulf, cărbune activ sau alte produse seboregulatoare.

Părul uscat

Părul uscat duce adesea la un scalp iritat și sensibil, așa că ai nevoie de o îngrijire adecvată, folosind diferite produse cosmetice hrănitoare, în special măștile și tratamentele ce nu ar trebui să lipsească din rutina săptămânală. 

Contrar părului gras, cel uscat poate fi spălat bisăptămânal sau chiar o singură dată la o distanță de 7 zile. Evită pe cât posibil uscătorul de păr, folosirea excesivă a accesoriilor și aparatelor de styling și orientează-te către produsele ce conțin extracte de fructe și formule intens hrănitoare.

Părul subțire, deteriorat și lipsit de volum

Părul subțire, deteriorat și lipsit de volum este influențat atât de factorii externi, precum produsele ce conțin ingrediente agresive, expunerea îndelungată la soare sau la temperaturi joase și frig, dar și coafarea excesivă, cât și a factorilor interni: alimentație lipsită de nutrienți și vitamine, moștenirea genetică, stresul și oboseala. 

În primul rând, tunde vârfurile despicate, apoi hrănește intens firul de păr cu ajutorul unui tratament reparatoriu. Este important să descoperi cauzele care au dus la apariția firelor deteriorate și să îi oferi părului, dar și organismului, îngrijirea necesară.

Părul normal

Părul tău stă întotdeauna impecabil, nu simți niciodată o senzație de iritație, nu ai firele despicate și nici scalpul gras? Atunci te bucuri de o podoabă capitală normală ce are nevoie de o îngrijire delicată și periodică. Nu-ți neglija părul, ci oferă-i acestuia întocmai produsele de care are nevoie pentru ca firul de păr să rămână puternic, rezistent, sănătos și plin de volum!

Îngrijirea părului ar trebui să facă parte din viața ta de zi cu zi, indiferent dacă acesta este scurt sau lung, natural sau vopsit, roșcat sau brunet, uscat, gras, lipsit de volum sau perfect în orice moment! Alege produsele potrivite pentru nevoile podoabei tale capilare și simte-te incredibil oriunde și oricând, fie vând puternic, briza mării sau chiar umiditate în aer!

×