x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum păstrăm unghiile frumoase?

Cum păstrăm unghiile frumoase?

18 Sep 2007   •   00:00

Se spune că nu este bine să apreciezi o persoană după aspectul fizic. Există totuşi căteva criterii esenţiale care pot spune multe despre o persoană.

Se spune că nu este bine să apreciezi o persoană după aspectul fizic. Există totuşi căteva criterii esenţiale care pot spune multe despre o persoană. Măinile pot constitui o adevărată carte de vizită, mai ales pentru femei. Totodată, unghiile ingrijite denotă rafinamentul şi eleganţa unei doamne. Dar uneori pot exista probleme care schimbă această situaţie. Unghiile se deteriorează şi işi pierd strălucirea. Ce cauzează aceste probleme? In primul rănd, obiceiurile alimentare. Unghiile devin casante atunci cănd avem lipsă de siliciu ori de calciu. Aşadar, prima măsură care poate fi luată este introducerea in alimentaţie a produselor lactate, a fructelor, cerealelor, alunelor.

Ulei de măsline

Există, de asemenea, o serie de tratamente eficiente. Uleiul de măsline este un bun remediu, folosit incă de pe vremea bunicii. Rezultatele pot fi remarcabile dacă se foloseşte o combinaţie de ulei de măsline incălzit, in care se pun căteva picături de lămăie. Unghiile se ţin in această soluţie pănă cănd uleiul se răceşte. Aceasta este o metodă practicată de bunicile noastre, care au transmis-o mai departe şi continuă să fie eficientă, in ciuda tratamentelor moderne.

Tehnici

Dacă preferaţi să vă faceţi manichiura acasă şi aveţi unghii "cu probleme", trebuie să aveţi grijă la metodele la care apelaţi. Dacă aveţi unghii fragile, folosiţi o pilă de unghii din carton, deoarece o pilă mai dură, metalică, nu va face altceva decăt să agraveze exfolierea unghiilor. Inainte de a incepe tratamentul in sine, introduceţi măinile intr-un bol cu apă şi zeamă de lămăie, procedeu eficient şi pentru indepărtarea cu uşurinţă a cuticulelor. Vorbind despre cuticule, este ideal ca inainte de a le indepărta să incercaţi să le impingeţi către bază.

Ca să evitaţi ingălbenirea unghiilor, inainte de aplicarea lacului de unghii este bine să indepărtaţi celulele moarte cu ajutorul unei pile speciale. Aveţi grijă, de asemenea, căte straturi de lac aplicaţi pe unghii. Prea multe straturi de lac (mai mult de două) afectează aspectul unghiilor.

Acetonă

Cănd indepărtaţi oja de pe unghii este bine să utilizaţi produse care conţin căt mai puţină acetonă, pentru a nu afecta unghiile. Este bine ca din cănd in cănd să renunţaţi la aplicarea lacului de unghii, lăsăndu-le in stare naturală cel puţin o săptămănă. O acţiune nocivă au şi unghiile false, care nu fac altceva decăt să slăbească rezistenţa unghiilor naturale, producănd exfolierea.

×
Subiecte în articol: cosmetica unghii unghiile