E știut că japonezii au cel mai mic procent de persoane supraponderale, iar acest fapt se datorează faptului că urmează un regim alimentar foarte riguros şi sănătos. Dieta zilnică a japonezilor se axează pe consumul de orez, peşte şi multe legume şi fructe, servite încet şi în porţii mici. Dieta japoneză, ca program de slăbire rapidă, trebuie ţinută minimum trei zile și maximul 10 zile, garantând pierderea a câte unui kilogram pe zi în primele 3 zilei și a 0,500 până la 1 kg pe zi, în următoarea săptămână. Asta înseamnă 3 kilograme, dacă ții dieta de 3 zile și 6,500 până la 10 kg, dacă ții dieta de 10 zile.
Ce ai voie să mănânci?
Orez
Pe parcursul dietei japoneze va trebui să consumi cantităţi mari de orez pe tot parcursul zilei, aproape la orice masă, inclusiv la micul dejun, adică aproximativ de şase ori mai mult decât mănâncă un european. Orezul trebuie pregătit fără ulei sau unt. Orezul are puţine calorii şi conţine carbohidraţi complecşi, care îţi oferă o senzaţie de saţietate pentru mai mult timp. Totodată, consumul de orez te fereşte de depunerile de grăsime pe abdomen şi fese, cauzate de obicei de consumul de dulciuri.
Află care sunt alimentele permise și care este planul de dietă pentru 3 sau 10 zile, de pe ANTENA SATELOR