x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Epilatul cu laser.

Epilatul cu laser.

de Magda Colgiu    |    16 Mai 2011   •   21:00
Epilatul cu laser.

'Epilarea cu laser este o procedura medicala care utilizeaza laserul (lumina intensa si pulsatila) pentru a elimina parul. Mai precis, laserul actioneaza asupra foliculului pilos, motiv pentru care firul de par va creste mult mai greu', spune medicul Afshin Hatami, specialist dermatolog. 'Este nevoie de cateva sedinte de epilare cu laser pentru a asigura o perioada indelungata fara nici un fir de par. De asemenea, este posibil sa fie nevoie ca persoana care apeleaza la aceasta manevra sa mai efectueze o astfel de sedinta, o data la cateva saptamani, in functie de sfatul medicului.' Epilarea cu laser poate fi folosita pentru indepar­tarea parului de pe picioare, din zona axilara, de pe buza superioara, de pe barbie si chiar din zona inghinala. Aceasta procedura este indicata persoanelor cu parul inchis la culoare si pielea deschisa, situatie in care laserul actioneaza ghidandu-se dupa pigmentul firului de par.

Riscuri
E posibil ca numeroase fire de par sa continue sa creasca dupa epilarea cu laser. Totusi, aceste fire de par cresc mai subtiri si mai deschise la culoare. Medicul Afshin Hatami avertizeaza ca exista o serie de efecte secundare care pot fi temporare sau pe termen nedeterminat. Poate fi o iritatie a pielii, care se vindeca de la sine in cateva zile, sau schimbarea permanenta a pigmentului pielii. In acest ultim caz, pielea se poate inchide la culoare sau se poate decolora. Rareori, epilarea cu laser provoaca vezicule, pustule sau alte modificari ale texturii pielii.

Inainte...
Initial, trebuie consultat un dermatolog cu experienta. Pentru a se asigura ca procedura va fi un succes, medicul Afshin Hatami face o serie de recomandari ce trebuie urmate inainte de epilare. Evitati soarele din cauza riscului ca pielea sa se inflameze si nu va epilati cu ceara sau prin alte metode ce pot agresa pielea. Firele de par ar trebui rase cu cateva zile inainte de epilatul cu laser, deoarece parul creste uniform.

... si dupa
Persoanele care trec pentru prima data prin experienta epilarii cu laser nu ar trebui sa se sperie daca pielea va fi inflamata si rosie. 'Situatia poate dura cateva ore. O senzatie de usoara intepatura ar putea sa fie resimtita o zi sau doua.' Pentru a fi siguri ca pielea se vindeca rapid, medicul ne recomanda sa folosim un sapun delicat (poate fi si pentru bebelusi) si apa calduta, nu fierbinte. 'Nu aplicati un tratament cu produse abrazive decat dupa sapte zile de la epilare. Tot acelasi interval este necesar pana la prima baie de soare. Dupa cele sapte zile, este indicata crema cu factor de protectie mare.'

Rezultate
Epilarea cu laser are rezultate diferite in functie de persoana. La unele, acest tratament are efect prelungit, la altele, dimpotriva. Cert este ca parul va creste din nou, la ambele categorii de persoane. De aceea, este indicata efectuarea unor sedinte suplimentare cel putin o data pe an.

Important!
n) Evitati sa mergeti la un cabinet despre care nu aveti informatii certe.
n) Nu va lasati pe mana personalului necalificat in acest domeniu.

×
Subiecte în articol: frumos și sănătos