x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Pătrunjelul bun la toate

Pătrunjelul bun la toate

03 Mai 2014   •   09:59
Pătrunjelul bun la toate

Cultivat pentru prima dată în urmă cu 2000 de ani, beneficiile pătrunjelului sunt dintre cele mai surprinzătoare. Ne ajută să ne păstrăm o sănătate ideală, dar este şi un aliat bun, spre exemplu, pentru a obţine un ten luminos şi strălucitor. Despre această plantă grozavă şi nenumăratele sale întrebuinţări a scris pe blogul său prezentatoarea emisiunii Numai de bine şi a Ştirilor matinale de weekend de la Antena 3 – Ela Crăciun.

” Cu un nivel ridicat de betacaroten, vitamina B12, acid folic, clorofilă, calciu, vitamina C în cantitate mai mare decât citricele, pătrunjelul are efect hidratant, hrănitor, întăreşte şi stimulează imunitatea, îmbunătăţeşte capacitatea de asimilare şi de sintetizare a substanţelor nutritive şi contribuie la asimilarea proteinelor. Creşte capacitatea antioxidantă a sângelui, purifică sângele, întinereşte vasele de sânge, are rolul de a le menţine elasticitatea şi ajută la vindecarea vânătăilor, distruge bacteriile, îndepărtează şi ameliorează respiraţia urât mirositoare, previne anemia,datorită conţinutului bogat de fier şi a vitaminei C, care ajută la absorbţia fierului”, a scris Ela pe blogul său.

Mai multe informaţii despre întrebuinţarea pătrunjelului găsiţi in pe www.elacraciun.ro. Şi tot pe blogul vedetei aflaţi cum să pregătiţi o reţetă delicioasă şi sănătoasă bazată pe pătrunjel de la food blogerul Laura Adamache – tagliatelle integrale cu pesto de patrunjel.
Materialul integral poate fi citit in articolul "Pătrunjelul bun la toate".

×