x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Pregăteşte-ţi picioarele pentru plajă în 20 de minute

Pregăteşte-ţi picioarele pentru plajă în 20 de minute

de Steluta Indrei    |    25 Iul 2011   •   21:00
Pregăteşte-ţi picioarele pentru plajă în 20 de minute

Picioare ingrijite, unghii impecabile si talpi fine... Iata ce trebuie sa faceti inainte de a porni in sandale sau papuci spre plaja. Pe locuri, fiti gata, start pentru 20 de minute de pedichiura!

Baie: 8 minute. Tineti picioarele in apa calduta in care adaugati putina spuma de baie si sare de mare. Efectele: re­laxarea pi­cioa­relor si inmuierea tesuturilor. Aproximativ 8 minute sunt suficiente. Apoi tamponati usor picioarele cu un prosop.

Exfoliere: 3 minute. Pentru curatarea pielii in profunzime si pentru inde­par­tarea zonelor de piele intarita (bataturi, calozi­tati), eliminati celulele moarte cu ajutorul unui produs exfoliant. Puteti alege un gel cu samburi de fructe sau unul pe baza de alge si sare de mare. Pentru calcaie folositi o piatra ponce, dar nu insistati prea mult, pentru ca veti obtine un efect contrar celui asteptat: formarea altor straturi de piele intarita. Indepartati produsul exfoliant sub jet de apa, apoi stergeti picioarele.

Taierea unghiilor: 5 minute. Unghiile trebuie taiate drept, la circa un milimetru de piele, fara a insista asupra colturilor, pentru a preveni incarnarea acestora. Definitivati forma unghiilor cu ajutorul unei pile din carton. Efectuati miscarile intr-un singur sens. Aplicati un ulei special pentru hidratarea cuticulelor, dupa care impingeti-le usor spre baza unghiilor cu ajutorul unui betisor special.

Hidratare: 1 minut. Lipsite de glande sebacee, picioarele au nevoie de hidratare zilnica. Aplicati o crema speciala pentru picioare insistand asupra zonelor cu piele ingrosata. Masati delicat pielea, efectuand miscari circulare si ascendente de la degete spre glezna.

Aplicarea lacului: 3 minute. Transparent, alb, roz, rosu... Alegeti lacul de unghii preferat si aplicati-l in strat subtire pe fiecare unghie. Nu utilizati timp indelungat lacuri mate, inchise la culoare (grena, mov, negru) pentru ca duc la ingalbenirea unghiilor.

FERITI-VA DE MICOZE. Micro­sporum canis, Malassezia... sub aceste denumiri savante se ascund ciu­perci microscopice care se inmultesc pe picioarele noastre in sezonul cald. De ce vara? Pentru ca acesti "intrusi" sunt capabili sa supravietuiasca luni intregi pe suprafete calde si umede, cum sunt marginile piscinelor, dusurile de pe plaje, locuri foarte aglomerate in timpul verii. Un alt motiv pentru care ne putem contamina usor cu ciuperca piciorului este transpiratia. Pielea umeda este mai receptiva si reprezinta un mediu propice pentru proliferarea acestor ciuperci. Pentru a ne feri de micoze, medicul dermatolog Carmen-Madeleine Curea de la Spitalul Clinic Colentina ne recomanda sa purtam papuci la strand, la dusurile de pe plaja, in camerele de hotel, sa ne uscam foarte bine picioarele dupa baie, sa purtam incaltamite din materiale naturale (piele, bumbac), sa nu renuntam la sosete in incaltamintea sport, sa evitam pudra de talc in sco­pul combaterii transpiratiei, pentru ca aceasta favorizeaza macerarea pielii.

ATENTIE LA ALERGII! Reactiile alergice provocate de lacurile de unghii constituie una dintre principalele probleme pentru care femeile consulta dermatologul. Substantele responsabile de aparitia inflamatiilor la nivelul pielii din jurul unghiilor sunt: formolul si toluenul din unele lacuri de unghii. Pentru a evita aceste neplaceri, cititi lista ingredientelor aflate in compozitia lacului de unghii si folositi numai lacuri de unghii co­mercializate sub marci de calitate, care nu mai au in compozitie substantele mentionate.

×