x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Sfaturi pentru o viață sănătoasă: "Altul ca mine nu mai e, deci suntem unici"

Sfaturi pentru o viață sănătoasă: "Altul ca mine nu mai e, deci suntem unici"

de Redacția Jurnalul    |    25 Apr 2024   •   12:30
Sfaturi pentru o viață sănătoasă: "Altul ca mine nu mai e, deci suntem unici"
Sursa foto: Hepta

Medicul cardiolog Cezar dezvăluie secretele unei vieți sănătoase și echilibrate.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, dr. Cezar a oferi mai multe sfaturi pentru a  ne menține întro-o formă fizică și psihică bună. 

"Trebuie să întoarcem atenția din exterior spre interior pentru că altul ca mine nu mai e, deci suntem unici. În momentul în care din exterior ne întoarcem în interior putem face ceva mai bun.

Prin "eu" se înțelege a fi mai multe entități, vorbim de minte, spirit, corp, ficat, splină și trebuie să le iubesc și pe ele, nu doar papilele gustative. 

Ficatul trebuie să filtreze niște substanțe, iar dacă acesta nu este sănătos va ataca creierul.

În momentul în care vezi totul integrativ, începi să cunoști și vei ști ce să faci. Acesta este sfatul meu, să ne întoarcem în noi și să ne întrebăm ce facem și cum ne simțim.

În momentul în care primești această întrebare și vrei să răspunzi sincer, intensitatea emoțiilor negative se diminuează prin simpla conștientizare. 

Mulți oameni sunt nervoși, dar nu-și dau seama că sunt nervoși. Acești oameni nu-și dau seama că se otrăvesc pe sine. Își fac rău pentru că cortizolul îi afectează direct pe ei.

În momentul în care conștientul spune "vezi că te otrăvești", preia controlul spiritul și începe să țină hățurile. Hățurile se pot apuca prin respirația conștientă pentru că este un buton de activarea sistemului parasimpatic, sistemul de liniște, de calm.

Nu putem controla mișcarea cardiacă, dar putem controla respirația. Putem trece de pe "luptă sau fugi" și asta va însemna digestie mai bună, calm și înțelegerea lucrurilor.  Din momentul în care conștientizez, mă voi simți mai bine", a spus doctorul cardiolog Cezar.

×
Subiecte în articol: sanatate cezar cardiolog