x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Substanța miraculoasă din struguri. Neurochirurgul Vlad Ciurea: "Sunt acei struguri din copilărie, închiși la culoare"

Substanța miraculoasă din struguri. Neurochirurgul Vlad Ciurea: "Sunt acei struguri din copilărie, închiși la culoare"

de Redacția Jurnalul    |    06 Noi 2023   •   17:30
Substanța miraculoasă din struguri. Neurochirurgul Vlad Ciurea: "Sunt acei struguri din copilărie, închiși la culoare"

Neurochirurgul Vlad Ciurea recomandă consumul de struguri, întrucât au beneficii incredibile asupra sănătății.

Una dintre substanțele miraculoase găsite în struguri este resveratrolul, care are beneficii incredibile asupra sistemului circulator, scăzând nivelul colesterolului. 

”Bem sau nu bem? Da. Creieruspunelui îi place puțin vin roșu, desface vasele cerebrale, pofta de viață, previne accidentul vascular cerebral și cardiac. Vinul roșu are o substanță - resveratrol - care îmbunătățește calitatea vieții și calitatea funcției celulei nervoase”, explică neurochirurgul Vlad Ciurea la IThink de la Antena 3 CNN.

Totodată, medicul insistă că resveratrolul se găsește mai ales într-un anumit soi de struguri care se găsește și în România. 

”În acel strugure pe care îl aveam în copilărie și îi spuneam Hamburger. Este acel strugure închis la culoare și este vestit. Căutați strugurii românești care erau atât de buni pentru dezvoltarea celulelor nervoase. Acum am aflat, de la colegii oftalmologi, că îmbunătățesc și activitatea retinei, vasele de sânge retiniene se păstrează mult mai bine cu resveratrol. Este foarte interesant fenomenul”, precizează acesta. 

Prin urmare, resveratrolul ajută la scăderea colesterolului rău - HDL și la creșterea celui bun LDL, protejează oasele, întărește sistemul imunitar deoarece are proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare și anticancerigene. De asemenea, protejează sănătatea ficatului deoarece reduce depozitele de grăsimi și previne astfel apariția steatozei hepatice, reglează nivelul insulinei din sânge.

Resveratrolul se mai găsește în fistic, alune, merișoare, afine, rodii, dude, ciocolată neagră. 

 

×
Subiecte în articol: struguri Vlad Ciurea resveratrol