x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Medicii avertizează: “Nu mai cărați după voi sugarii și copiii mici în marile aglomerări din magazine. Îmbolnăvirile sunt tot mai dese și agresive”

Medicii avertizează: “Nu mai cărați după voi sugarii și copiii mici în marile aglomerări din magazine. Îmbolnăvirile sunt tot mai dese și agresive”

17 Noi 2022   •   14:08
Medicii avertizează: “Nu mai cărați după voi sugarii și copiii mici în marile aglomerări din magazine. Îmbolnăvirile sunt tot mai dese și agresive”
Sursa foto: Hepta

Dr. Eduard Egri, medic specialist medicină de familie, atrage atenția părinților să nu își expună inutil copiii în această perioadă în care sunt bombardați cu mai multe infecții în același timp.  

“Se pare că lumea chiar nu înțelege, ocrotirea copilului a ajuns la un nivel strict declarativ. Îmbolnăvirile sunt tot mai dese și agresive, infecțiile se pare că încep să combine mai multe tulpini simultan, altfel nu imi explic severitatea lor.

Unele spații de înregimentare a celor mici au devenit adevărate focare iar toată lumea parcă a devenit blazată și asistă impasibilă la suferință celor mici.

Cabinetele, serviciile de urgență și spitalele sunt pline de copii bolnavi iar unii încearcă să ne spună că aceasta este normalitatea vârstelor mici, este ca și cum cineva ți-ar tot sparge dinții tot la două săptămâni și ti-ar spune senin că asta e normalitatea vârstei de adult.

Prin atâta suferință pe care le-o creăm nu facem altceva decât să le distrugem cea mai frumoasă parte a vieții, copilăria.

Fetiță de 6 ani, la începutul săptămânii i s-a alterat starea, febră, tuse intensă, apetit scăzut, pulmonar zgomote specifice unei pneumonii, a început tratamentul, dupa 2-3 zile a început să se simtă mai bine dar de vineri surpriză, starea iar s-a prăbușit, au început durerile de cap iar sâmbătă iese erupția specifică varicelei, astăzi din nou febră, mâncărimi intense și indispoziție.

Aici am ajuns, minunatele colectivități aduc mai multe infecții deodată, în cazul de față o pneumonie, iar în același timp se incuba virusul varicelo-zosterian care acum își face de cap într-un organism slăbit, cu erupții pe marginea pleoapelor, în urechi, gură, etc practic peste tot.

Evident nimeni nu a raportat vreun caz de varicelă, evident a duce copilul în colectivitate a devenit o loterie, nici măcar nu știi cu ce va veni acasă, evident pe adulți nu îi interesează suferința celor mici decât a propriului copil.

Nepăsarea, indolența și nesimțirea celor care susțin că asta înseamnă copilărie.

Vă recomand:

1. Dacă aveți un sugar mai mic de 6 luni acasă sau unul mai mic de 1 an prematur sau cu afecțiuni cronice iar frații mai mari la creșă sau grădiniță, pe aceștia, ideal ar fi să nu îi mai duceți în colectivitate decât dacă au posibilitatea să locuiască în altă parte a locuinței cu tatăl sau bunicii.

2. Dacă aveți copii mici colectivizați, insistați să se facă un triaj corect și serios, comunicați cu ceilalți părinți și conducerea unității.

3. Insistați să se aerisească frecvent salile de clasă, să se facă curățenie, iar dacă este cazul, dezinfecție cu o firmă serioasă. nu doar scriptic.

4. Nu mai cărați după voi sugarii și copiii mici în marile aglomerări din magazine, refuzați politicos parangheliile dacă aveți un sugar acasă.

5. Ocrotiți-vă copiii, este doar începutul… iar iarna este lungă.”

 

×