x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei A slăbi cu acupunctură şi homeopatie

A slăbi cu acupunctură şi homeopatie

de Magda Marincovici    |    27 Feb 2012   •   21:00
A slăbi cu acupunctură şi homeopatie

Acupunctura si homeopatia ajuta la eliminarea kilogramelor suplimentare fara a fi asociate cu efecte secundare periculoase. Una dintre componentele medicinei traditionale chineze, acupunctura este o solutie 'blanda' de refacere a echilibrului sensibil intre energiile yin si yang. Specialistul in acupunctura poate sa refaca eventualul dezechilibru cu ajutorul acelor sterile in sensul dispersarii sau, dimpotriva, concentrarii energiei.

'Aceasta reglare energetica este una personalizata. De fapt, acupunctura trateaza in ansamblu si nu partial, simptome izolate, spun specialistii. Pentru a slabi, trebuie stiut ca punctele de acupunctura sunt diferite de la un pacient la altul. Acupunctura este eficienta pentru a scapa intre 5 si 10 kilograme. La prima intalnire cu specialistul in acupunctura acesta procedeaza la un examen medical clasic. Apoi, el stabileste care este meridianul care provoaca tulburarea comportamentului alimentar. Acupunctura stabileste un diagnostic medical, alimentar si energetic.

Sedinta de acupunctura dureaza intre 15 si 25 de minute. In functie de cauzele care au dus la depasirea greutatii normale, acele vor actiona asupra vointei, somnului, starii de nervozitate, anxietate etc. Scopul urmarit este ca pacientul sa dobandeasca o stare de bine, sa reuseasca eliminarea stresului si refacerea tonusului. Alte puncte activate vizeaza drenajul renal, hepatic sau pancreatic. Dar pentru a reusi revenirea la greutatea normala, se recomanda asocierea homeopatiei cu sfaturile nutritionistului, ale fitoterapeutului cu scopul de a evita dezechilibrele si starea de oboseala observate la persoanele care tin un regim alimentar drastic.

Numarul sedintelor de acupunctura depinde de numarul kilogramelor in plus si de modul in care pacientul rectioneaza la aceasta metoda. Obiectivul este de a pierde un kilogram pe saptamana si nu mai mult. O data atins acest obiectiv, greutatea trebuie stabilizata, prin­tr-un numar de sedinte de acupunctura egal cu cel al sedintelor de slabit: sase luni in medie pentru cinci kilograme, un an pentru 10 kilograme.

Rezultate excelente ofera si homeopatia in cazul persoanelor care vor sa slabeasca intre 5 si 10 kilograme. Este cazul tipic al femeilor la menopauza care, in general, nu au avut probleme cu kilogramele. Unele femei la menopauza iau aproape opt kilograme in decurs de un an. O formula de recuperare a greutatii normale este tratamentul homeopat asociat cu recomandarile medicului nutritionist. Astfel, contra tendintei de a rontai permanent si pentru li­mitarea poftei de dulciuri este indicat absinthium 30 CH: cinci granule, de doua ori pe zi. Contra retentiei de apa si, implicit, a celulitei: thuya 5 CH, cinci granule zilnic, intr-o cura de lunga durata. Iar pentru a scapa de starea de nervozitate si de anxietate, sunt recomandate ignatia 15 CH si nux vomica 15 CH, cinci granule, administrate dimineata.

×
Subiecte în articol: sănătatea familiei