Pentru a preveni atacul de cord trebuie aplicate ace de acupunctură în câteva puncte ale corpului.
Medicina tradiţională chineză propune terapii neconvenţionale şi emite nişte idei de genul că medicamentele clasice potolesc criza, dar pot ascunde cauzele bolii după ce au liniştit etapa acută.
Aceste medicamente alopate, de sinteză chimică, nu-l echilibrează energetic pe suferind. Explică unele terapii chinezeşti medicul primar Teodor Coldea, director medical la centrul de sănătate Diperiavitamed.
Acupunctura îl echilibrează pe om atât energetic, cât şi în planul emoţional. De exemplu, acupunctura aduce echilibru energetic, dar echilibrează pacientul şi la nivelul sângelui. Terapeuţii din China au şi metode originale de diagnostic. Pulsul este considerat de chinezi ca un lucru complex. Pulsul se ia la ambele mâini. El este variabil şi în funcţie de anotimpuri. Tulburările energetice sunt depistate şi prin puls, şi prin semnele pe limbă şi prin analiza ochilor, dar şi prin unele semne pe figură.
Terapeuţii din China observă culoarea de sub pometele obrazului drept, dacă aceasta este galben-verzuie, probabil este o blocare a energiilor în vezica biliară, şi pacientul suferă şi de zbucium sufletesc. Limba albă cu urme ale dinţilor pe ea evidenţiază probleme la splină şi la pancreas, aceste organe reglând nu numai procesele digestive, ci şi articulaţiile şi sângele.
La doi oameni cu aceeaşi boală, dezechilibrele pot fi diferite. Aşa că acele de acupunctură se aşază în puncte diferite. Acupunctura este strict individualizată. Infarctul şi accidentele vasculare cerebrale se pot preveni prin acupunctură. Cu unul-doi ani înainte de modificările evidenţiate de electrocardiogramă în urma unui infarct miocardic (atacul de cord), apar semnale de alarmă, apar dureri în unele puncte ale spatelui.
Pentru a preveni infarctul trebuie aplicate ace de acupunctură pe două puncte în zona încheieturii de lângă palmă, plus ace pe două puncte ale spatelui. Acupunctura ia în considerare că pe spate, de o parte şi de alta a coloanei, se află puncte ale memoriei, dar şi puncte ale pancreasului şi rinichilor. Trebuie să luăm aminte şi la alte teorii ale medicinei chineze, şi anume că mintea are raţiunea, dar sufletul are intuiţia. Omul suferind de ficat a fost prea mămos, prea sub dominaţia mamei. Omul bântuit de teamă are necazuri la rinichi. Ficatul este generalul ce stabileşte strategiile. Iar rinichii sunt sediul laşităţii, al sentimentului de frică.
Citește pe Antena3.ro