x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Ajutor pentru cei cu probleme psihice

Ajutor pentru cei cu probleme psihice

09 Sep 2004   •   00:00

In perioada 8-27 septembrie, Fundatia Estuar organizeaza campania de strangere de fonduri "Gesturi spre normalitate", in scopul continuarii proiectelor prin care se ofera sprijin oricaror persoane cu probleme de sanatate mintala.

STELUTA INDREI

Aceasta fundatie ofera unor oameni stigmatizati de societate "sansa" de a trai social. "Oferim oamenilor servicii psiho-sociale care sa-i ajute sa depaseasca problemele cu care se confrunta, iar unora chiar locuinte protejate", afirma medicul psihiatru Cristian Andrei, presedintele Fundatiei Estuar.

SPRIJIN. In centrele sociale ale fundatiei din Bucuresti, Ploiesti, Constanta, Cluj si Botosani, persoanele cu probleme psihice beneficiaza de consiliere psihologica si juridica, informatii si sprijin din partea unor psihologi, psihiatri, juristi, asistenti sociali, voluntari. De asemenea, beneficiarii pot desfasura activitati in atelierele creative de grafica, desen, teatru, in atelierele lucrative de croitorie, tamplarie, impletituri, artizanat, precum si activitati recreative sau activitati terapeutice (meloterapie, ergoterapie, terapia prin arta combinata s.a.). Pentru reintegrarea sociala a oamenilor cu nevoi speciale, fundatia isi propune sa le gaseasca locuri de munca si persoane dispuse sa-i angajeze. Potrivit directorului executiv al fundatiei, Roxana Braga, 3.156 de oameni cu probleme psihice au o fisa si urmeaza un plan de integrare in cadrul Fundatiei Estuar, iar peste 75.000 de oameni pe an solicita servicii in mod sporadic. Aceasta organizatie nonguvernamentala mai ofera suport sau consiliere familiilor in cadrul carora se afla o persoana cu probleme psihice. Chiar si oamenii obisnuiti care doresc sa faca o confesiune unor specialisti se pot adresa centrelor fundatiei.

SOLICITARE. Pentru sustinerea acestor persoane, Fundatia Estuar lanseaza campania de sponsorizare "Gesturi spre normalitate", adresata oamenilor de afaceri din Romania. "Firmele ne pot ajuta cu materiale de constructie pentru renovarea centrelor noastre sociale din Ploiesti si Bucuresti, cu alimente pentru cantina, consumabile de birou, mobilier, materii prime pentru atelierele de lucru: lemn, rachita, foita de aur pentru pictarea icoanelor si nu in ultimul rand finantare", semnaleaza Roxana Braga.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă