x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Alergiile afectează jumătate dintre locuitorii planetei

Alergiile afectează jumătate dintre locuitorii planetei

08 Aug 2014   •   07:02
Alergiile afectează jumătate dintre locuitorii planetei

Alergiile alimentare afectează din ce în ce mai multe persoane. În cazul unei alergii alimentare, sistemul imunitar identifică unele substanţe ca fiind dăunătoare şi provoacă anumite reacţii.

Studii recente atestă faptul că alergia alimentară este o boală „la modă” a secolului XXI. Astfel, numai în Statele Unite se înregistrează 11 milioane de cazuri pe an, iar la începutul acestui an jumătate dintre locuitorii Terrei erau alergici, susţin organizaţiile de sănătate, una dintre cauze fiind şi încălzirea globală. Medicii spun că există situaţii în care alergia la un aliment se moşteneşte, de pildă alergia la alune, şi de aceea doctorul trebuie să fie avizat în legătură cu acest aspect.

Simptomele alergiei
Simptomele diferă mult de la persoană la persoană. Ele pot fi diferite şi la acelaşi om, la expuneri repetate la acelaşi alergen. Principalele simptome ale alergiei alimentare sunt durerile abdominale, diareea, paloarea, vărsăturile, urticaria, leşinul, apariţia unor eczeme sau umflături la nivelul pielii, umflarea feţei, a buzelor, a ochilor, a limbii şi a gâtului, congestia nazală, tulburările respiratorii (tuse), tulburările neurologice (cefalee) şi în unele cazuri astmul bronşic sau, mai grav, şocul anafilactic.

Ce alimente determină alergiile 
........................................

Citește articolul integral pe RevistaFelicia.Ro

Citește și
Implantul mamar nu este lipsit de riscuri. Află la ce te expui!
Uluitor! Artist celebru, acuzat de pedoilie și viol, la 5 ani după ce a murit
Remodearea corporală și arderea celulitei cu ajutorul ardeiului iute
Știi care este cea mai bună metodă de epilat?

×
Subiecte în articol: felicia alergii