x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei ATENŢIE! Mic la stat, dar foarte gelos

ATENŢIE! Mic la stat, dar foarte gelos

de Magda Marincovici    |    15 Noi 2008   •   00:00
ATENŢIE! Mic la stat, dar foarte gelos

Pentru a scăpa de scenele de gelozie, ţineţi seama de încă un criteriu atunci când veţi pune ochii pe el/ea. Pe scurt: alegeţi un bărbat înalt sau, după caz, o femeie de înălţime medie. Motivul: bărbaţii înalţi şi femeile cu înălţime medie nu prea ştiu ce este gelozia.

Pentru a formula această concluzie, cercetătorii olandezi şi spanioli au chestionat 549 de bărbaţi şi femei cu scopul  de a estima gradul lor de gelozie. Rezultatele au reflectat că gelozia este un sentiment pe cale dispariţie la persoanele înalte. Acest adevăr se verifică mai ales în cazul masculilor. Astfel, mai geloşi sunt bărbaţii mici de statură. S-ar putea spune, deci, că de la înălţimea lor, bărbaţii de peste 1,80 cm nu se coboară la acest gen de sentimente, cum ar fi gelozia! Şi, totuşi, care este explicaţia? Simplu. Tocmai fizicul lor le asigură succesul în relaţia de cuplu, răspund cercetătorii.

PITICELE ŞI GIRAFELE
Interesant este că acest raţionament nu mai este întru totul valabil în cazul femeilor. Potrivit studiilor efectuate de grupul de cercetători olandezi şi spanioli, mai bântuite de gelozie şi deci mai pornite să declanşeze crize sunt femeile aflate la extreme din punctul de vedere al înălţimii. Aşadar, mai geloase sunt “piticele” şi cele poreclite “girafe”. În schimb, femeile de statură medie se dovedesc mult mai raţionale. În opinia cercetătorilor, femeile cu talie medie sunt asociate cu o sănătate bună, cu o fertilitate corespunzătoare, un psihic echilibrat, date care le fac atractive.

PICIOARELE
Şi dimensiunea picioarelor poate fi un reper în privinţa predispoziţiei spre gelozie. Un studiu interesat de comportamentul partenerilor de cuplu, efectuat de un grup de cercetători din Polonia, demonstrează că există o legătură între dimensiunea picioarelor şi gelozie. Astfel, persoanele dotate cu picioare de lungimi rezonabile nu ştiu ce este gelozia. Acest sentiment este sămânţă de scandal în cuplu la persoanele cu picioare fie scurte, fie prea lungi. Aceste caracteristici anatomice sunt puse în legătură directă cu unele boli genetice şi cu o imunitate precară. 

NORMALI
Conferenţiar doctor Daniel Popescu este de părere că şi fără studii internaţionale se verifică faptul că partenerii normali din punct de vedere al înălţimii şi al greutăţii au şanse mai mari să formeze un cuplu durabil. Nu acelaşi lucru se întâmplă în cazul unui partener foarte înalt care face cuplu cu un partener foarte scund. Acest gen de cuplu se bazează mai puţin pe sentimente solide şi mai degrabă pe excentricitate.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă