x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Atenţie! Telefonul mobil, copiii şi adulţii

Atenţie! Telefonul mobil, copiii şi adulţii

de Magda Marincovici    |    14 Sep 2007   •   00:00

Pe termen scurt, telefoanele nu provoacă probleme de sănătate. Dar copiii sunt mai expuşi decăt adulţii efectelor negative ale undelor emise de telefoanele mobile.

Pe termen scurt, telefoanele nu provoacă probleme de sănătate. Dar copiii sunt mai expuşi decăt adulţii efectelor negative ale undelor emise de telefoanele mobile. Un grup de cercetători britanici a studiat timp de şase ani efectele telefoanelor mobile asupra creierului şi nu a descoperit nici o dovadă in acest sens. Totuşi, profesorul Lawrie Challis, directorul programului Mobile Telecomunications and Health Research (MTHR), declară că nu putem inlătura in acest stadiu al cercetărilor riscul apariţiei cancerului după mai mulţi ani de folosire a mobilului.

Â

SEMNAL. Profesorul Lawrie Challis a mai adăugat, in cadrul unei conferinţe de presă, că pănă acum s-au efectuat prea puţine studii care să includă persoane care utilizează mobilele peste 10 ani pentru a face conexiuni intre cancer şi folosirea acestor aparate. Challis a subliniat, de asemenea, că studii derulate in Regatul Unit, in cadrul programului MTHR, nu s-au axat incă asupra impactului telefoniei mobile asupra copiilor. Totuşi, a adăugat profesorul englez, este posibil ca micuţii să fie mai sensibili la undele radio comparativ cu adulţii, dar a refuzat să recomande părinţilor să le interzică celor mici folosirea telefoanelor mobile.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă