x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Bacău: Ziua Mondială a Sănătăţii, marcată prin mişcare

Bacău: Ziua Mondială a Sănătăţii, marcată prin mişcare

de Magda Colgiu    |    07 Apr 2010   •   00:00

Autorităţile sanitare băcăuane au decis să marcheze Ziua Mondială a Sănătăţii într-o manieră inedită până în prezent în judeţ, invitând populaţia la mişcare în aer liber.

Mai bine de 1.000 de locuitori ai municipiului, de diverse vârste, au răspuns invitaţiei, ieşind la plimbare, pe jos sau cu rolele, participând la alte activităţi sportive în centrul oraşului ori făcând jogging în parcul central al municipiului.

"Am asigurat o zonă de recreere, prin oprirea accesului autovehiculelor între Hotelul Decebal şi Hotelul Moldova, între orele 11:00 şi 14:00, în zilele de 7, 8 şi 9 aprilie, lansând băcăuanilor invitaţia de a se bucura şi de a utiliza acest spaţiu pentru desfăşurarea unor activităţi benefice sănătăţii lor. Cu această ocazie, am pregătit un program care include, pe lângă manifestări sportive şi artistice, acţiuni de informare, educative privind principalele pericole la adresa sănătăţii oamenilor", a declarat miercuri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Bacău, Marinela Pascu.

Anual, începând din 1950, la data de 7 aprilie, în întreaga lume se celebrează Ziua Mondială a Sănătăţii. Pentru anul 2010, tema propusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii atinge problemele ridicate de relaţia "Urbanizare şi sănătate".  
 În prezent, la nivel mondial, peste trei miliarde de oameni locuiesc în oraşe.  

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă