x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Bolnavii cronic, total ignoraţi

Bolnavii cronic, total ignoraţi

de Magda Colgiu    |    09 Noi 2009   •   00:00

Protestul din Parcul Izvor al bolnavilor cronic s-a încheiat, oamenii fiind nemulţumiţi că niciun parlamentar nu a venit să stea de vorbă cu ei şi să le afle problemele.



Responsabilul cu relaţiile publice al Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), Iulian Petre, a declarat că acest protest ar fi putut fi organizat la Palatul Cotroceni, unde, poate "dintr-un ghiveci cu flori s-ar fi rezolvat problemele", dar că oamenii nu au vrut să se asocieze acţiunea lor cu cele tipic electorale, astfel că au preferat ca locaţie Palatul Parlamentului, unde, de altfel, se decide bugetul Sănătăţii.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţuilor, Vasile Barbu, a declarat că situaţia din spitale este "tot mai gravă, în multe nemaifiind medicamente, astfel că se intenţionează să se dea statul în judecată pentru faptul că zeci de mii de oameni au murit în ultimii ani, din cauza lipsei fondurilor pentru tratament".

Protestul la care au participat aproximativ o sută de bolnavi cronic s-a încheiat în jurul orei 12.00.

Oamenii au cerut ca bugetul Sănătăţii să fie de minimum 6% din PIB, ei scandând "Vrem sa trăim, nu vrem să murim", "Aveţi grijă că şi voi aţi putea să fiţi ca noi".

Colegiul Medicilor a afirmat că este solidar cu pacienţii aflaţi în prezent într-o situaţie disperată.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă