x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Campanie pentru depistarea osteoporozei

Campanie pentru depistarea osteoporozei

de Magda Colgiu    |    13 Oct 2009   •   00:00

O campanie pentru depistarea osteoporozei a fost lansată în luna octombrie în mai multe oraşe din ţară.

Teste gratuite se vor face în Bucureşti, la Policlinica Medicline, în intervalul 12-23 octombrie, la Policlinica Dorobanţi, în perioada 12-16 octombrie, la Spitalul Judeţean Ilfov, între 19-23 octombrie şi 26-30 octombrie şi la Clinica Pop de Băseşti, în perioada 26-30 octombrie.

În ţară, testările se vor face la Spitalul Municipal din Roman, în intervalul 13-20 octombrie, la Spitalul Municipal din Câmpulung Moldovenesc, în perioada 21-28 octombrie şi la Iaşi, la Spitalul Sfântul Spiridon, între 29-30 octombrie.

Osteoporoza este o problemă de sănătate de interes public, ea afectând milioane de oameni în întreaga lume (nu doar femei, ci şi bărbaţi). Deşi gravitatea problemei este cunoscută, consecinţele acesteia au fost studiate şi există şi tratamente eficiente elaborate pentru aceasta maladie. Evitarea atingerii stadiului de boală presupune acţiuni simple şi la îndemâna, care să reducă riscul apariţiei sale ­ cum ar fi mişcarea sau un regim alimentar corect.

Beneficiile activităţii fizice regulate nu sunt suficient cunoscute şi valorizate de omul modern, care a renunţat la mersul pe jos sau alte acţiuni fizice uzuale în favoarea beneficiilor civilizaţiei contemporane, dar în defavoarea sănătăţii sale.

Osteoporoza este o boală a sistemului osos care se caracterizează prin scăderea masei osoase şi alterarea calităţii oaselor, aceşti factori ducând la scăderea rezistenţei oaselor şi apariţia fracturilor.

×