x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Rodiile, cancerul de prostată și alte beneficii extraordinare pentru sănătate!

Rodiile, cancerul de prostată și alte beneficii extraordinare pentru sănătate!

de Andreea Tiron    |    12 Feb 2023   •   07:00
Rodiile, cancerul de prostată și alte beneficii extraordinare pentru sănătate!
Sursa foto: Hepta

Despre rodii…numai de bine! Întăresc imunitatea, reduc febra, sunt extrem de hidratante, reglează tensiunea arterială, sunt o sursă importanta de vitamina C, iar studiile din ultimii ani arată că aceste fructe minunate sunt folosite cu succes și în tratamentul cancerului de prostată.

În urma cercetărilor unui grup de oameni de știință de la Universitatea din California s-a ajuns la concluzia că, la bărbații care beau zilnic un pahar cu suc de rodii, dezvoltarea cancerului este încetinită semnificativ. Profesorul urolog Allan Pantuck, cel care a condus studiul, subliniază că sucul de rodii nu duce la vindecarea cancerului de prostată, dar este un tratament eficient pentru prevenirea acestei maladii sau pentru încetinirea dezvoltării ei. În comparație cu tratamentele "chimice", care presupun efecte adverse importante, precum oboseala, depresie și impotența, terapia cu rodii este ușoară și lipsită de aceste urmări neplăcute.

Datorită proprietăților de tonifiere a mușchiului cardiac și de scădere a colesterolului, rodiile sunt recomandate ca supliment alimentar mai ales în afecțiunile cardiace. De asemenea, sucul de rodii crește pofta de mâncare și stimulează digestia, fiind indicat în tulburările gastro-intestinale și pentru tratarea colicilor renale. În plus, în urma consumului unui pahar cu suc de rodii pe zi, copiii elimină paraziții intestinali.

ENTEROCOLITE

Coaja și semințele de rodii sunt utile în tratamentul enterocolitelor, spun  specialiștii. Combinația recomandată este: 20 g coajă uscată sau 50 g semințe, care se fierb la foc mic timp de o jumătate de oră. Amestecul se strecoară și se iau câte două linguri de două ori pe zi.

Atenție însă, dozele indicate trebuie respectate cu strictețe. În caz contrar, pot apărea simptome precum: dureri de cap, amețeli, tulburări de vedere, grețuri sau vărsături.

ATEROSCLEROZA

Datorită conținutului bogat în antioxidanți, sucul de rodii este benefic în tratamentul aterosclerozei. În plus, rodiile sunt recomandate de medicii fitoterapeuți și pentru prevenirea depunerii de grăsimi și colesterol pe peretele intern al arterelor. Astfel, riscul unui infarct scade considerabil. Testele de laborator au aratat că sucul de rodii stimulează producerea de oxid de azot, care menține vasele deschise și fluxul sangvin în limitele normale.

×
Subiecte în articol: rodii cancer de prostată sanatate