x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cardiologie: Terapie în infarct

Cardiologie: Terapie în infarct

de Magda Marincovici    |    26 Mar 2008   •   00:00

Agenţia Naţională a Medicamentului a autorizat utilizarea în tratamentul infarctului miocardic acut a me­dicamentului Clexane (enoxapa­ri­nă).

Agenţia Naţională a Medicamentului a autorizat utilizarea în tratamentul infarctului miocardic acut a me­dicamentului Clexane (enoxapa­ri­nă). Medicamentul este deja ad­mi­nistrat de cardiologii români de aproximativ zece ani, dovedindu-şi eficacitatea în prevenţia formării de noi cheaguri de sânge în arterele coronare. Profesorul doctor Marius Vintilă, şeful Clinicii de Medicină Internă şi Cardiologie de la Spitalul “Sf. Pantelimon”, din Bucureşti, atrage atenţia că este foarte importantă “desfundarea arterei”, ceea ce nu înseamnă obligatoriu că s-a depăşit pericolul, deoarece este posibilă formarea de noi cheaguri. Studiile au demonstrat că administrarea acestui medicament reduce semnificativ riscul de repetare a infarctului miocardic şi a decesului.

 

SEVERĂ. Potrivit prof. dr Maria Dorobanţu, şeful Clinicii Cardiologie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, infarctul miocardic este o boală severă, mai frecventă la bărbaţi. Îngrijorător este că diagnosticul se constată la vârste din ce în ce mai mici. Datele arată că jumătate din pacienţii cu infarct mor înainte de a fi spitalizaţi şi chiar dintre cei care sunt internaţi 10%-15% îşi pierd viaţa. La noi nu există o evidenţă strictă. Dar, extrapolând datele pe care le avem, “peste 50.000 de români suferă de infarct miocardic acut”, spune prof. dr Maria Dorobanţu.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă