x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei CNAS scoate cu forcepsul drepturile asiguraţilor

CNAS scoate cu forcepsul drepturile asiguraţilor

de Andrada Floria    |    27 Noi 2007   •   00:00
CNAS scoate cu forcepsul drepturile asiguraţilor
Sursa foto: ALEX TUDOR/

Cetăţenii şi medicii nu au ştiut nimic despre existenţa formularului E 112, pentru că "nu am fost preşedintele Casei de la inceputul anului", explică Vasile Ciurchea (foto), preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS). ● Descărcaţi formularul E 112 (format doc)

Cetăţenii şi medicii nu au ştiut nimic despre existenţa formularului E 112, pentru că "nu am fost preşedintele Casei de la inceputul anului", explică Vasile Ciurchea (foto), preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS).
Â

Intrebarea este ce l-a oprit pe Vasile Ciurchea să fie transparent in privinţa drepturilor pe care le au asiguraţii in baza acestui formular, imediat după ce a fost numit preşedinte al CNAS. Astfel, pe site-ul caselor judeţene de sănătate ar fi putut fi postat acest formular şi mulţi pacineţi in situaţii critice ar fi putut beneficia de el. Iar in acest sens, propunerea creării unei comisii de informare a asiguraţilor coordonată de Mihaela Rădulescu chiar este binevenită. Dacă la ora actuală sunt pacienţi care se interesează de acest formular este pentru că Mihaela Rădulescu a declanşat o campanie de informare asupra lui E 112. Preşedintele CNAS spune că, pănă la 20 noiembrie, au fost eliberate 84 de formulare. Ce nu ne spune preşedintele CNAS este de unde au ştiut aceşti bolnavi de existenţa acestui formular cănd totul a fost ţinut la secret.


FONDURI. Preşedintele CNAS a mai precizat că, dacă din cele 20 milioane RON alocate pentru decontările pe baza formularului E 112 pentru 2007 vor mai rămăne bani, aceştia vor fi utilizaţi pentru asistenţă sanitară in ţară. Formularul E 112 se eliberează de către CNAS in două situaţii. Dacă pacientul a beneficiat de tratament in ţară şi işi schimbă reşedinţa, continuăndu-şi tratamentul in altă ţară. Şi dacă pacientul necesită un tratament care din motive obiective nu poate fi aplicat in momentul respectiv in nici una din unităţile medicale din Romănia. In urma campaniei declanşate in presă, pe site-ul CNAS (www.cnas.ro) au apărut atăt informaţii cu privire la formularul E 112, căt şi la alte formulare intrate in vigoare o dată cu admiterea Romăniei in UE: formularele de la E 115 pănă la E 118 necesare romănilor care şi-au schimbat ţara de reşedinţă şi solicită concediu medical.

● Descărcaţi formularul E 112 (format doc)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă cnas