x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Demiterile continuă la CF 2

Demiterile continuă la CF 2

de Magda Colgiu    |    26 Apr 2010   •   00:00

Afecţiunile actuale ale Ameliei Antoniu şi Roxanei Preda sunt cauze ale asistenţei medicale acordate la CF 2, în cazul uneia dintre ele fiind depistat în sânge microorganismul de gram negativ - burkholderia cepacia, care arată condiţiile improprii ale efectuării intervenţiilor, arată MS.

"Până în prezent, Comisia de evaluare a Ministerului Sănătăţii a stabilit că afecţiunile actuale ale celor două paciente de la Spitalul CF 2 sunt cauzate de asistenţa medicală acordată în această unitate medicală. În cazul uneia dintre paciente s-a depistat în sânge microrganismul de gram negativ - burkholderia cepacia, care demonstrează condiţiile improprii în care au fost efectuate intervenţiile medicale", informează, luni, Ministerul Sănătăţii (MS), într-un comunicat.

Comisia MS va continua investigaţiile cu privire la toate pacientele transferate de la Spitalul CF 2 către alte unităţi din Capitală pentru a stabili dacă deficienţele medicale reprezintă un incident izolat sau sunt de durată.

De asemenea, Comisia va continua evaluările necesare pentru elucidarea cauzelor care au generat situaţia de la Spitalul CF 2, potrivit sursei citate.
Ancheta MS a început la CF 2 vineri, când a fost demis şeful spitalului, Constantin Tănase, şi au fost închise secţiile de ginecologie, neonatologie şi blocul operator.

"Pot să vă spun că eu de acest caz am aflat joi seara, iar vineri, în jurul orei 8:00, am primit un raport cu informaţii strict medicale de la Spitalul Universitar şi la ora 9:00 aveam deja o echipă trimisă la CF 2", a spus Cseke Attila întrebat, luni, în legătură cu rezultatele anchetei la Spitalul CF 2.
Potrivit ministrului Sănătăţii, până la primirea rezultatelor acestei anchete nu se vor face declaraţii "pentru că nu este correct".

Totodată, Cseke Attila a arătat că, deşi la infecţiile nosocomiale "suntem mult sub media europeană", acest lucru nu trebuie să bucure şi nu înseamnă un lucru neapărat bun, pentru că "dintr-un motiv sau altul acestea nu se raportează".

De asemenea, astăzi au fost demişi trei medici coordonatori pe specialităţile Medicină internă, Urologie şi ATI din cadrul Spitalului CF 2, precum şi şeful Secţiei de obstetrică-ginecologie a Spitalului CF 2, Cristian Gherasie.

Deciziile de demitere au fost luate după ce prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu (36 de ani) şi Alice Roxana Preda (35 de ani) au fost duse de la Spitalul CF 2 la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) marţi noapte, în stare foarte gravă, cu probleme respiratorii. Cele două au făcut şoc septic în urma unor intervenţii chirurgicale minore la care au fost supuse în unitatea sanitară a Ministerului Transporturilor.

Starea Ameliei Anton s-a ameliorat, ea respirând fără aparate de 24 de ore, dar a celeilalte paciente este încă gravă, femeia fiind în şoc toxico-septic.

Informaţiile oferite de ancheta preliminară declanşată de minister la Spitalul CF 2 indicau posibilitatea unei infecţii nosocomiale, Ministerul Sănătăţii precizând însă că sunt aşteptate rezultatele finale ale analizelor de laborator.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă