x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Divorțul crește riscul de tensiune arterială

Divorțul crește riscul de tensiune arterială

de Dan Cuandi    |    22 Iul 2014   •   16:28
Divorțul crește riscul de tensiune arterială

Treci printr-un divorț și te confrunți cu probleme persistente de somn? S-ar putea să nu fie numai grijile de vină. Verifică-ți tensiunea arterială din timp în timp, pentru că există riscul să crească într-un ritm îngrijorător în această perioadă, potrivit unui studiu.

În primele câteva luni după o separare, problemele de somn sunt, probabil, destul de normale și acest lucru face parte dintr-un proces de ajustare pe care oamenii îl pot parcurge de obicei cu bine.„Dar problemele de somn care persistă pentru o perioadă extinsă de timp pot însemna că sunteți pe punctul de a deveni deprimat și foarte sensibil la multe alte probleme de sănătate”, a spus David Sbarra, profesor asociat de psihologie la Universitatea din Arizona, SUA, scrie http://www.thehealthysite.com.

Studiul a analizat 138 de oameni care au divorțat de partenerul lor cu aproximativ 16 săptămâni înainte de începerea analizei. Participantii au fost rugati să facă raportări cu privire la calitatea somnului lor și le-a fost măsurată tensiunea arterială. „Am văzut schimbări, în repaus, ale tensiunii arteriale, schimbări care au fost asociate cu probleme de somn cu cel puțin trei luni mai devreme. Problemele anterioare de somn duc la.............................. 

Citește continuarea AICI.

×
Subiecte în articol: felicia divort