x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Embrioni hibrizi

Embrioni hibrizi

de Andrada Floria    |    06 Sep 2007   •   00:00
Embrioni hibrizi

Combinaţii intre o celulă umană şi un ovul de la vacă, iepure... Aceştia sunt embrioni hibrizi pe care cercetătorii britanici vor să ii creeze in laborator.

Autoritatea pentru Fertilizarea Umană şi Embriologie din Marea Britanie ia in calcul avizarea de a se crea in laborator embrioni hibrizi umani şi animali. Scopul urmărit de cercetătorii britanici dornici de a duce la indeplinire acest plan este acela de a obţine o cantitate considerabilă de celule suşă necesare tratamentului unor boli severe, cum sunt demenţa Alzheimer, Parkinson sau chiar pentru refacerea ţesutului medular in cazul persoanelor cu afecţiuni ale coloanei vertebrale.

Procedeul acceptat de Guvernul britanic constă in introducerea unei celule umane intr-un ovul de origine animală (de la vacă sau iepure) din care a fost extras tot materialul genetic, astfel incăt să nu existe nici un fel de combinaţie intre ADN-ul uman şi cel animal. Rezultatul poartă denumirea de hibrid citoplasmatic.


OBLIGAŢII. Conform autorităţilor britanice, cercetătorii vor fi obligaţi să distrugă embrionii hibrizi după 14 zile de viaţă. In plus, li se interzice cu desăvărşire oamenilor de ştiinţă să implanteze un astfel de embrion in uter. Decizia Guvernului britanic de a aproba crearea embrionilor hibrizi a fost consecinţa unui sondaj realizat la nivel naţional. Rezultatele acestui sondaj au arătat că majoritatea britanicilor sunt in favoarea embrionului umano-animal, explicaţia fiind scopul nobil al experimentelor. Iniţial, oamenii de ştiinţă din Marea Britanie au venit cu o altă propunere: aceea de a crea embrioni hibrizi prin fertilizarea unui ovul animal cu spermă umană sau viceversa, insă acest proiect a fost respins categoric de autorităţi.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă hibrizi