x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Institutul Parhon - Endocrinologie europeană

Institutul Parhon - Endocrinologie europeană

de Magda Marincovici    |    07 Sep 2007   •   00:00

La Institutul de Endocrinologie "C.I. Parhon" a fost refăcut din temelii pavilionul pentru patologii hipofizare şi suprarenale. Costurile lucrărilor de refacere sunt de aproximativ 40 de miliarde de lei vechi, dintre care 19 miliarde alocate in ultimii doi ani.

Pavilionul este structurat in două secţii cu 120 de paturi: secţia de suprarenale, coordonată de prof. dr. Constantin Dumitrache, şi secţia de hipofizare, coordonată Mihai Coculescu. "Unde avem manageri buni, unde avem dorinţă de muncă şi respect pentru pacient, sistemul de sănătate este performant şi este comparabil ca oricare din lume şi cred că Institutul «Parhon» este un exemplu in acest sens", a declarat ministrul Eugen Nicolăescu.

La Institutul "Parhon", anul trecut, au fost efectuate 2.600 de intervenţii chirurgicale pe tiroidă, dintre care 478 au fost cazuri noi de cancer tiroidian, in evidenţe fiind peste 6.000 de pacienţi cu această boală.

CANCER. Prof. dr. Dumitrache atrage atenţia asupra creşterii frecvenţei cancerului tiroidial, deşi acesta este o formă de neoplasm vindecabil 99% indiferent de stadiul in care a fost depistat. In 2006, au fost inregistrate 23.000 de internări şi peste 100.000 de consultaţii in ambulatoriu. Ministrul Nicolăescu a promis că, pănă la finele lui 2007, institutul va fi dotat cu un computer tomograf performant şi va avea o secţie de chirurgie la standarde europene.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă