x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Masaj şi creme

de Magda Marincovici    |    28 Dec 2007   •   00:00
Masaj şi creme

Masaj şi uleiuri aromatice. Intr-un cabinet de specialitate sau chiar acasă. O soluţie blăndă pentru ieşirea din starea de stres şi pentru a fi in formă in noaptea Noului An.

Sfat - Uleiuri aromatice contra stresului şi oboselii

Masaj şi uleiuri aromatice. Intr-un cabinet de specialitate sau chiar acasă. O soluţie blăndă pentru ieşirea din starea de stres şi pentru a fi in formă in noaptea Noului An.

Stresul şi oboseala sunt la ordinea zilei la sfărşit şi inceput de an nou. Dar in loc să inghiţiţi felurite pastile recomandate pentru stările de stres şi de oboseală, dar care intotdeauna sunt insoţite de o grămadă de efecte secundare, mai bine mergeţi la un cabinet de specialitate pentru un masaj profesionist.

Masajul cu uleiuri aromatice, creme parfumate şi un ceai călduţ, neindulcit, din sunătoare redau tonusul pielii, refac mobilitatea şi flexibilitatea articulaţiilor, scad tensiunea musculară. De asemenea, imbunătăţesc circulaţia sangvină, stimulează digestia şi detoxifierea organismului. O oră de masaj readuce relaxarea şi starea generală de bine. Explicaţia acestor beneficii constă in faptul că masajul contribuie la producerea de endorfine. Aceste substanţe sunt produse de creier şi sunt asociate sentimentului de bucurie.

Specialiştii recomandă masajul şi persoanelor suferinde, indiferent de vărstă. Cu ajutorul masajului pot fi calmate durerile de cap, pot fi atenuate stările depresive, anxietatea, artrita. Beneficiile masajului sunt practic dublate dacă acesta este efectuat corect şi pe fondul unor melodii suave, a unor versuri cu mesaj optimist.

Specialiştii spun că beneficiile sunt asigurate dacă este efectuat cel puţin de două ori pe săptămănă. Pentru măini, picioare, faţă este indicat automasajul realizat prin mişcări blănde seara, după baie, folosind creme speciale. Automasajul este recomandat şi pentru pielea capului, contribuind la tonifierea firului de păr, dar şi la alinarea durerilor.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă