x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Mergeti cat mai mult pe jos

Mergeti cat mai mult pe jos

28 Aug 2004   •   00:00

Dupa un an de munca si stres, concediul poate fi o ocazie pentru a face miscare.

STELUTA INDREI

Este cel mai favorabil moment de a face sport sau macar de a avea intentii bune in acest sens. De aceea, specialistii va sfatuiesc sa incercati sa profitati de cele cateva saptamani de relaxare pentru a incepe o activitate fizica.

RECOMANDARI. Respectati urmatoarea regula de aur: nu faceti efort pana la extenuare din primele zile. Si inca un sfat: efectuati exercitiile in fiecare zi, si nu o data la trei zile, iar atunci sa incercati sa recuperati tot ce ati pierdut ostenindu-va cu o activitate mult mai intensa. Alegeti un sport potrivit organismului si varstei, astfel incat sa nu obositi la maximum. Un exercitiu care va face sa suferiti nu este un bun antrenament, ci o agresare pentru care veti plati mai devreme sau mai tarziu.

SPORT. In topul sporturilor benefice pentru circulatia sangvina si pentru inima sunt mersul pe jos, dar si pe bicicleta. Iar concediul este o perioada excelenta pentru plimbarile lungi in natura, la munte sau la mare, si pentru escapadele pe bicicleta. Persoanele care au probleme cardiovasculare ar trebui sa evite tenisul, care este un sport nu tocmai bun pentru circulatie. El pune inima sub presiune, sunt de parere specialistii. In schimb, inotul constituie un antrenament excelent pentru inima. Inotati lent pe distante lungi si feriti-va de apele foarte reci. Acestea pot provoca un soc al arterelor coronare chiar si la persoanele bine antrenate.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă