Potrivit specialistilor, creste numarul partenerilor tineri care au o relatie, dar locuiesc separat. A devenit chiar o moda. Dar specialistii nu privesc cu ochi buni aceasta moda, considerand ca de fapt separa si nu consolideaza relatia.
|
STIL. Un nou curent in relatia de cuplu: ne iubim, dar avem adrese diferite
|
Pentru a patrunde in mecanismul acestui fenomen, specialistii au efectuat sondaje care evidentiaza opinii pro si contra. Raspunsurile formulate de partenerii tineri s-ar putea rezuma astfel: "Ne iubim si de ce sa nu stam separat?". Desi sunt minoritari, adeptii stilului ingroasa randurile. In schimb, "traditionalii" spun ca mirajul libertatii explica numarul mare al cuplurilor care se separa.
AVANTAJE. Sa recunoastem ca noul stil este ispititor. Sa nu dai nimanui socoteala cand vii si cand pleci, rendez-vous-urile devin veritabile sarbatori, iar gelozia - otrava oricarei perechi - nu are nici o sansa de a se cuibari in aceste cupluri. Mai mult, se pare ca si comunicarea este mai deschisa intre cei doi.
Medicul Daniel Popescu ne indeamna sa vedem si reversul medaliei. Se pare ca femeia este cea care pune mai repede punct unei asemenea relatii, animata de dorinta de a avea un copil. "A fi impreuna inseamna a imparti si timpul, dar si spatiul. Bucuriile, dar si necazurile", spune medicul. In plus, riscul de a nu confunda periuta de dinti cu cea a partenerului e platit cam scump. Deoarece, pentru tineri, locuinta este o problema financiara.
Citește pe Antena3.ro