x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Nemţii, amanţi de top

Nemţii, amanţi de top

de Magda Marincovici    |    17 Mai 2008   •   00:00
Nemţii, amanţi de top

ANCHETĂ ● Despre sex, într-un sondaj cu 26.000 de participanţi
Amantul teuton niciodată n-a excelat prin performanţe deosebite. El nu poate fi comparat cu faimosul amant latin. Această clasificare este confirmată de folclor, dar nu şi de un recent sondaj al Durex. 



ANCHETĂ ● Despre sex, într-un sondaj cu 26.000 de participanţi
Amantul teuton niciodată n-a excelat prin performanţe deosebite. El nu poate fi comparat cu faimosul amant latin. Această clasificare este confirmată de folclor, dar nu şi de un recent sondaj al Durex.  

Potrivit acestui sondaj publicat la finele lunii trecute, 55% dintre nemţii de peste 16 ani susţin că fac sex în mod frecvent, comparativ cu 48% dintre bărbaţii din celelalte ţări incluse în anchetă. Mai mult, germanii spun că fiecare raport sexual înseamnă pentru ei şi orgasm: respectiv 80% germani, faţă de 63% bărbaţi de alte naţionalităţi. În schimb, nemţoaicele sînt pe picior de egalitate cu semenele lor din străinătate. Însă nemţoaicele subliniază că satisfacţia sexuală le vine nu atît din frecvenţă, cît mai ales din calitatea actului sexual. Dovada: două treimi dintre nemţoaice au declarat că sunt satisfăcute de intensitatea orgasmului, faţă de 27% dintre franţuzoaice, 55% dintre englezoaice şi 59% dintre italience.


CUPLURI. Sondajul relevă totodată că satisfacţia în cuplurile din Germania este mai mare cu cât partenerii sînt împreună de mai mult timp. Potrivit sexologului Ulrike Brandenburg, "intimitatea emoţională contribuie la creşterea intensităţii orgasmului‘‘, ceea ce ar explica de ce decît 22% dintre femeile celibatare reuşesc să aibă orgasm, în timp ce 40% dintre femeile care au viaţă de cuplu au această finalitate a actului sexual. Şi aproximativ aceleaşi procente sînt valabile şi în cazul bărbaţilor.  

Germanii par să nu piardă timpul nici la locul de muncă. Astfel, unul din zece germani a făcut sex la birou. Una dintre explicaţii ar putea fi multele ore petrecute la birou şi stresul pentru executarea unor lucrări de bună calitate. Şi pentru a face faţă situaţiei, angajaţii au găsit soluţia: sexul la locul de muncă. Revista Stern, care oferă informaţia, mai arată că locul de muncă este ideal pentru formarea de cupluri. Pentru angajaţi, avantajele sînt multiple. Nu însă şi pentru patroni, deoarece relaţiile prea apropiate între angajaţi pot să ducă la scăderea calităţii lucrărilor.

La sondaj Durex au participat 26.000 de persoane din 26 de ţări. Concluzia: în lumea noastră, bărbaţii sînt mai mulţumiţi în dragoste decât femeile: în schimb, în Germania, toată lumea este satisfăcută sexual. Concluzia specialistului: datele relevă cîteva aspecte interesante. În Germania, incidenţa bolilor cu transmitere sexuală este acceptabilă, iar informaţiile privitoare la sarcinile nedorite nu sunt îngrijorătoare. Ceea ce arată că, în plus, în Germania se face sex inteligent.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă