Un parizer vegetarian. Bun in post. Poate si dupa. Cu conditia ca pro-ducatorul sa nu mai faca un secret din valoarea calorica a parizerului si sa o mentioneze pe eticheta.
Este parizer vegetarian cu legume, un produs pasteurizat in membrana necomestibila. Ingrediente: proteine din soia, ulei vegetal, legume, apa, amidon de cartofi, sare, arome, gelifiant caragenant, potentiator de aroma: E 621 - glutamat monosodic; colorant natural: E 120 - carmin. Acest parizer de post contine o proteina cu valoare biologica ridicata din soia, ulei vegetal, legume, poliglucide de tip amidon. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, avertizeaza ca, "neavand etichetarea nutritionala (legea romaneasca nu prevede obligativitatea etichetei nutritionale), nu putem sa apreciem corect densitatea nutritionala, desi compozitional pare a fi echilibrat. De asemenea, nu putem aprecia nici densitatea calorica si nici indexul glicemic. Produsul nu contine conservanti, ceea ce este un lucru bun". CONCLUZIE. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi considera ca acest sortiment de parizer "este un produs potrivit pentru a fi consumat in post, dar si in afara acestei perioade, ca parte integranta a unei diete diversificate". (Magda Marincovici)
INFO
|
STUDIU. Persoanele stangace sunt mai rapide in gandire decat cele dreptace, cand indeplinesc activitati precum jocurile pe calculator sau sportul, arata un studiu australian publicat in revista Neuropsychology. Conexiunile intre emisferele creierului corespondente mainilor stanga si dreapta au loc mai rapid la persoanele stangace. Expertii sunt de parere ca acest lucru se intampla pentru ca stangacii au tendinta de a utiliza ambele emisfere ale creierului mai usor si mai eficient decat dreptacii.
|
Citește pe Antena3.ro