x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Parizer de post

de Magda Marincovici    |    09 Dec 2006   •   00:00
Parizer de post

Un parizer vegetarian. Bun in post. Poate si dupa. Cu conditia ca pro-ducatorul sa nu mai faca un secret din valoarea calorica a parizerului si sa o mentioneze pe eticheta.

Este parizer vegetarian cu legume, un produs pasteurizat in membrana necomestibila. Ingrediente: proteine din soia, ulei vegetal, legume, apa, amidon de cartofi, sare, arome, gelifiant caragenant, potentiator de aroma: E 621 - glutamat monosodic; colorant natural: E 120 - carmin. Acest parizer de post contine o proteina cu valoare biologica ridicata din soia, ulei vegetal, legume, poliglucide de tip amidon.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, avertizeaza ca, "neavand etichetarea nutritionala (legea romaneasca nu prevede obligativitatea etichetei nutritionale), nu putem sa apreciem corect densitatea nutritionala, desi compozitional pare a fi echilibrat. De asemenea, nu putem aprecia nici densitatea calorica si nici indexul glicemic. Produsul nu contine conservanti, ceea ce este un lucru bun".

CONCLUZIE. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi considera ca acest sortiment de parizer "este un produs potrivit pentru a fi consumat in post, dar si in afara acestei perioade, ca parte integranta a unei diete diversificate". (Magda Marincovici)
INFO

STUDIU. Persoanele stangace sunt mai rapide in gandire decat cele dreptace, cand indeplinesc activitati precum jocurile pe calculator sau sportul, arata un studiu australian publicat in revista Neuropsychology. Conexiunile intre emisferele creierului corespondente mainilor stanga si dreapta au loc mai rapid la persoanele stangace. Expertii sunt de parere ca acest lucru se intampla pentru ca stangacii au tendinta de a utiliza ambele emisfere ale creierului mai usor si mai eficient decat dreptacii.

INITIATIVA. Fundatia Renasterea si-a extins aria serviciilor medicale, implicandu-se si in prevenirea si depistarea precoce a cancerului de col uterin, iar de cinci ani participa la lupta impotriva cancerului de san. Mihaela Geoana, presedintele fundatiei, spune ca organizatia si-a propus sa deschida in tara noi centre similare Centrului de Diagnostic Renasterea din Bucuresti. Un prim pas a fost facut la Craiova, unde s-a deschis Centrul de prevenire si depistare precoce a cancerului mamar si a celui de col uterin.
×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă