x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Plantele si prostata

Plantele si prostata

de Florin Condurateanu    |    29 Iul 2005   •   00:00

PULSUL MEDICINEI
Profesor doctor Nicoale Calomfirescu nu respinge din start tratamentele cu plante. Seful Clinicii de Urologie de la Spitalul "Gerota" spune ca tratamentele avand la baza plante se pot constitui la un anumit moment ca variante complementare in bolile renale si in afectiunile prostatei.
PULSUL MEDICINEI
Profesor doctor Nicoale Calomfirescu nu respinge din start tratamentele cu plante. Seful Clinicii de Urologie de la Spitalul "Gerota" spune ca tratamentele avand la baza plante se pot constitui la un anumit moment ca variante complementare in bolile renale si in afectiunile prostatei. Dar profesorul Nicolae Calomfi- rescu atrage atentia ca este obligatoriu ca, inainte de toate, un medic sa puna diagnosticul. Apoi, tot un medic, trebuie sa prescrie produsele din plante si nu sa fie lasata terapia naturista la optiunea pacientului. Multi suferinzi de prostata la faza cand nu se impune interventia chirurgicala se pot trata cu medicamente alfablocante, dar unii oameni nu suporta o anume clasa de medicamente de sinteza chimica, si atunci trebuie facut ceva. In aceste situatii, medicul poate prescrie si produse din plante.

Referindu-ne la prostata si la bolile ei, un sondaj comandat de Societatea Romana de Urologie a evidentiat ca in Romania sunt circa 2 milioane de barbati peste 60 de ani, deci care sunt pasibili de a avea neplaceri din pricina prostatei. Dar unele cifre ale sondajului trag un semnal de alarma: 50% dintre suferinzii de prostata nu fac nimic, 39% se trateaza dupa capul lor si doar 11% isi trateaza suferinta prostatica in conformitate cu prescriptiile date de medic. Daca oamenii incep sa ia medicamente sau produse naturiste dupa sfaturile unui vecin sau folosind experienta vreunui cumatru, ei fac o mare eroare. Intarzie diagnosticul, neglijeaza boala si maladia lor poate fi grava, in spate se poate ascunde un cancer de prostata. Si este unanim recunoscut ca, tratat inca din fazele de inceput, cancerul de prostata este tratabil si chiar vindecabil. Dupa ce medicul a pus diagnosticul, se poate apela, conform indicatiilor aceluiasi medic, si la varianta tratamentului cu preparate pe baza de plante.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă prostată