O dietă bogată în potasiu reduce riscul unui atac cerebral cu peste 20 la sută şi scade tensiunea arterială, spun specialiştii.
Aportul mediu de potasiu în cele mai multe ţări din lume este cu mult sub media recomandată de medici. Un aport de sodiu mai mare ar putea proteja împotriva atacului cerebral şi a altor boli cardiovasculare, potrivit Health News.
Pentru a studia legătura dintre nivelul mediu de potasiu dintr-o dietă obişnuită şi riscul de a dezvolta boli de inimă, cercetătorii au comparat datele din 11 studii referitoare la subiect, care au avut în total 247.510 participanţi, atât bărbaţi cât şi femei. Ei au observat că persoanele care consumau 1,64 grame de potasiu pe zi aveau un risc cu 21 la sută mai mic să facă atac cerebral sau boli de inimă.
Citeste despre efectul benefic al potasiului
Citeste si
Cele mai sănătoase alimente din toate timpurile
7 alimente care te ajuta sa slabesti
Trateaza hipertensiunea si colesterolul cu plante
Zece motive pentru a bea cafea