x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei România vrea să importe vaccin BCG

România vrea să importe vaccin BCG

de Magda Colgiu    |    20 Apr 2010   •   00:00

Comitetul Naţional de Vaccinologie a propus ministrului Sănătăţii, marţi dimineaţă, menţinerea vaccinării BCG (împotriva TBC) în România şi importul unui milion de doze care să asigure imunizarea copiilor în 2010.



Consilierul ministrului Sănătăţii, Geza Molnar, a declarat, marţi, că acest comitet a analizat situaţia de la Institutul Cantacuzino şi a ajuns la concluzia că problemele de acolo ar putea fi rezolvate până la sfârşitul anului 2010.

"Nu vom abandona Institutul Cantacuzino. Acesta este producătorul nostru şi a fost autorizat întotdeauna numai pentru producţia în România, fără export. Soluţia privind importul vaccinului este una tranzitorie, întrucât Cantacuzino nu produce acum vaccine", a explicat consilierul Ministrului Sănătăţii.

De asemenea, consilierul ministrului a precizat că va fi importată o doză mai mare de vaccin, respectiv un milion, întrucât pierderile sunt foarte mari, în condiţiile în care, odată desfăcută cutia cu doze, ea se aruncă dacă nu este utilizată în totalitate.

Geza a ţinut să precizeze, totodată, că, potrivit statisticilor, în acest moment ar fi aproximativ 50.000 de copii nevaccinaţi, dar că imunizarea poate fi făcută până la vârsta de 10 luni. "Vaccinarea nu apără de tuberculoză. Vaccinarea bebeluşilor are ca scop prevenirea cazurilor grave, nu posibila infecţie", a mai spus Geza Molnar.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă