De curând, Bucureştiul a găzduit al patrulea eveniment din seria de manifestări "Întâlnirile Safrina", seminarii interactive dedicate publicului larg, pe teme de sănătate şi frumuseţe.
Cu ocazia acestei ediţii organizate în cadrul Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, Houston NPA a reunit medici, farmacişti, profesionişti în frumuseţe, reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi şi ai companiilor din industria farmaceutică care au promovat informarea medicală în cadrul unor sesiuni interactive, în care publicul larg a putut adresa întrebări lectorilor prezenţi la acest proiect. Printre aceştia s-au numărat: dr Alexandru Voican, asist. univ. dr. Ciprian Pop Began, dr. Valeria Herdea, dr. Georgeta Popescu, farm. Ana Maria Petculescu, Dirtu Raluca, Teodor Herdea, Vasile Barbu şi Georgeta Crişu.
Evenimentul şi-a dorit să aducă în atenţia publicului bucureştean şi asociaţiile de pacienţi din România. În cadrul acestei ediţii au fost reprezentate 2 asociaţii de pacienţi: Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor, reprezentată de Vasile Barbu, preşedinte ANPP care a prezentat obiectivele principale ale Asociaţiei: realizarea unei protecţii reale a pacienţilor prin oferirea de informaţii verificate sau de notorietate legate de sistemul sanitar, prin sprijinirea in soluţionarea unor sesizări privind încălcări ale drepturilor pacienţilor. A doua asociaţie a fost ANCAAR - Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România, reprezentată de Georgeta Crişu, preşedinte.
Compania Houston NPA a iniţiat seria de evenimente denumite "Întâlnirile SaFrIna" (SaFrIna=Sănătate, Frumuseţe, Interactivitate) pentru a facilita publicului înţelegerea temelor medicale de actualitate şi pentru a promova informarea directă de la persoane competente. "Le mulţumim lectorilor, participanţilor şi presei. Am pornit pe un drum greu, pe care ni l-am asumat. Este extrem de dificil să organizezi acest tip de evenimente pentru că, pe de o parte oamenii nu sunt obişnuiţi să discute deschis cu cadrele medicale şi să se informeze în vederea prevenţiei, iar pe de altă parte cadrele medical nu ştiu să se adreseze publicului larg. Mi se pare surprinzator pentru că, teoretic, în fiecare zi cadrele medicale vorbesc publicului larg. Numărul de participanţi este încă sub aşteptari, dar la sfârşitul fiecărui eveniment participanţii ne promit că data următoare vor aduce cât mai mulţi cunoscuţi, motivând că astfel de eveniment nu s-a mai făcut şi că au primit informaţii extrem de utile. Noi vom continua să organizăm SafrIna în toată ţara şi ne dorim să creăm un grup naţional de persoane interesate de sănătatea lor, grup către care să putem comunica noutăţile medicale din surse credibile" a declarat la încheierea evenimentului dr. Maria Szerac, CEO Houston NPA.
Scopul este ca oamenii să se obişnuiască să poarte un dialog coerent cu specialiştii şi să se informeze nu doar atunci când au nevoie de tratament, ci şi ca metodă de prevenţie şi consiliere în vederea sănătăţii. Acest tip de eveniment doreşte să atragă atenţia asupra necesităţii şi importanţei unei comunicări corecte şi continue dintre cadrele medicale şi pacient.
Citește pe Antena3.ro