x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Singurătatea nu pleacă in vacanţă

Singurătatea nu pleacă in vacanţă

de Magda Marincovici    |    28 Iul 2007   •   00:00
Singurătatea nu pleacă in vacanţă
Sursa foto: Branislav Ostojic/

In vacanţă, mai mult femeile celibatare dau semne că s-au săturat de singurătate. Unele se indreaptă spre destinaţii exotice, de care se bucură in doi. Altele folosesc vacanţa pentru a-şi vizita rudele. In schimb, celibatarii merg pe principiul că se descurcă la faţa locului.

Sfat - prezervativul te protejeaza 100% de boli venerice

In vacanţă, mai mult femeile celibatare dau semne că s-au săturat de singurătate. Unele se indreaptă spre destinaţii exotice, de care se bucură in doi. Altele folosesc vacanţa pentru a-şi vizita rudele. In schimb, celibatarii merg pe principiul că se descurcă la faţa locului.

Doi europeni din trei au vacanţă in această toamnă, dintre care 23% pleacă in vacanţă chiar de mai multe ori. Printre aceştia din urmă, mulţi sunt celibatari. Pentru a afla mai mult despre destinaţiile alese şi preferinţele lor in vacanţă, situl Parship a efectuat un sondaj, ale cărui rezultate au fost publicate recent.Â

7.000 de celibatri din Franţa, Germania, Elveţia, Austria, Spania şi Italia. Ideea de a pleca singur in vacanţă nu-i sperie pe celibatari, mai ales pe bărbaţi. Astfel, 41,2% dintre domnii din Spania şi 30,8% dintre domnii din Franţa obişnuiesc să plece singuri in vacanţă.

Â

FEMEI. In general, femeile - 18% dintre doamnele din Franţa şi 13,1% dintre doamnele din Italia - susţin că vacanţa este mai reuşită in grup decăt singure. Pentru 34% dintre doamnele din Spania şi 25,8% dintre bărbaţii din aceeaşi ţară, vacanţa este mai intăi de toate o experienţă de gaşcă, in sensul că există o preocupare de a nu fi singură in concediu. Multe persoane singure profită de concediu pentru a-şi vizita rudele. Acest obicei este mai vizibil la germani (16,5%) şi franţuzoaice (14,6%).

FARMEC. Psihologul Mirela Zivari susţine că vacanţa nu rimează deloc cu singurătatea decăt atunci cănd este impusă de o anumită situaţie, şi aceea temporară. In rest, vacanţa are farmec, işi atinge scopul şi se poate declara reuşită doar atunci cănd o imparţi cu cineva.

Pe de altă parte, specialistul nostru Vasile Benea semnalează că mai ales in vacanţă creşte pericolul partenerilor sexului intămplător, al sexului neprotejat, care este de regulă răspunzător de o serie lungă de boli cu transmitere sexuală. In acest sens, studiile confirmă că, la un anumit interval de la revenirea din vacanţă, cabinetele de dermato-venerologie sunt mai solicitate comparativ cu restul anului. Motivul: vacanţa ne impinge spre păcatul de a ne lăsa furaţi de val şi de a da curs unor partide de sex intămplătoare, dar cu bătaie lungă.

Â

OPINII. In acest sens, conf. dr Daniel Popescu recomandă tuturor, chiar şi celibatarilor, să nu uite acasă prezervativul. In acet sens sunt site-uri care ii instruiesc pe cei interesaţi cum să-şi aleagă prezervativul: nici prea scurt, nici prea lung, cu textura, gustul şi mirosul preferate. A folosi un prezervativ cu dimensiuni corespunzătoare este foarte important, deoarece numai astfel poate asigura protecţie aproape 100%. Cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală sunt cele induse de papilomavirusuri.

Experţii noştri

Dr. Nicolae Calomfirescu şeful Secţiei Urologie, doctor in Medicină, Spitalul Militar "Prof. Dimitrie Gerota"

Dr. Vasile Benea medic primar, cercetător ştiinţific, Clinica de Dermato-Venerice "Prof. dr Scarlat Longhin"

Conf. dr. Daniel Popescu medic primar Obstetrică-Ginecologie, directorul Policlinicii "Şerban Vodă"

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă vacanta